Відео

Аваков бере на поруки «мінера» мосту і показав його допит (відео)

Аваков бере на поруки «мінера» мосту і показав його допит (відео)

Глава МВС Арсен Аваков має намір просити взяти на поруки ветерана ООС Олексія Белька, який 19 вересня «замінував» міст Метро в Києві.

Аваков каже, що історія цього солдата – «спільна відповідальність». Міністр оприлюднив відео допиту підозрюваного. Белько каже, що опинився в нелюдських умовах і хотів звернути на себе увагу. Він зізнається, що не мав при собі вибухівки, але підтверджує, що був під дією наркотиків, передає «Українська правда».

Пряма мова Белька: «Я перебуваю в стані наркотичного сп’яніння. Колов наркотики собі, шість днів не спав... Мені довелося жити на вулиці... На міст виїхав, щоб нікому не нашкодити... Побачивши хлопців з КОРДу, відразу здався. Не збирався нічого підривати, підривати було нічого. У машині були мої особисті речі: документи, зареєстрована зброя – помпова рушниця Hatsan і самозарядний карабін Симонова... Я живу чесно, не порушую закон. Єдине, що хочу від життя: жити, сім’ю і займатись улюбленою роботою – служити своїй Батьківщині Україні. І повернути Крим швидше».

Пряма мова міністра: «Затриманий учора на мості в Києві «мінер» екс-старший сержант Олексій Белько зробив дурні дії, перебуваючи під дією наркотиків… правда і це... Але, послухавши і зрозумівши його історію, хочу сказати – це і наша з вами відповідальність теж...

Хочу, щоб з’явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і «жити нормальним життям», як він каже… Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта».

За словами міністра, правоохоронці допоможуть Бельку пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново.

Не політизувати ситуацію закликає також адвокат Масі Найєм.

«Стріляв він у відбійник, аби зупинити рух машин на мості. Він не цілився в людей, що також підтверджують слідчі. Мотив його дій – привернути до себе увагу суспільства. Не треба політизувати цю подію. Він декілька разів вибачився перед усіма, хто вчора простояв у корках через його дії», – сказав юрист.

За даними Найєма, підозру вручать 19 вересня. Кваліфікація: частина 4 статті 296 ККУ (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї). У п’ятницю буде обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стріляв по поліції і дронах: спецназ видовищно затримав мінера мосту в Києві (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство
В тему