Відео

Катером по Стиру: до Луцька на «Мандрівний вішак» припливли театрали (відео)

Катером по Стиру: до Луцька на «Мандрівний вішак» припливли театрали (відео)

В обласному центрі Волині стартував 6-й Міжнародний театральний фестиваль «Мандрівний вішак».

Відкриття мистецького дійства відбулося у п’ятницю, 13 вересня, на площі біля однієї із цікавинок Луцька – знаменитого будинку архітектора Голованя, повідомляє у своєму Facebook «Суспільне.Волинь». 

«До нас приїхало вісім колективів із різних куточків України, також україно-литовський проєкт і проєкт білорусько-польський, які з Мінська. Всі колективи, які сьогодні є, вони вперше на фестивалі. Кожен колектив буде відкриттям для наших глядачів», – пообіцяла організаторка фестивалю Руслана Порицька.

Впродовж трьох днів у найбільш несподіваних і специфічних місцях Луцька відбудеться 11 театральних подій різних жанрів і форматів. Відзначимо, що керівники восьми театрів із українських міст і -за кордону припливли на місце урочистого відкриття заходу Стиром на катері – якраз біля будиночка Голованя облаштовано причал.

Сьогодні гості дійства мали змогу просто неба переглянути виставу-сповідь про незвичайну любов «Там, де буде щастя» від столичного театру-студії «11».

Загалом же організатори – театр «ГаРмИдЕр» і департамент культури Луцької міської ради – подбали про постановки для глядачів різного віку. Всі 11 спектаклів протягом трьох театральних днів, як уже згадувалося, відбуватимуться не на сцені, а у несподіваних місцях

На фестивалі буде представлено документальний, імерсивний, інтерактивний хореографічний, перформативний і, звісно, драматичний театри.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему