Відео

Нардепам повинні вернути недоторканність: депутат від Порошенка назвала «вагому» причину (відео)

Нардепам повинні вернути недоторканність: депутат  від  Порошенка назвала «вагому» причину (відео)

Нардеп від партії екс-президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність» Ірина Геращенко впевнена, що під час ухвалення ВР закону про зняття депутатської недоторканності, є суттєві порушення.  

Своєю позицією поділилася вона в ефірі програми «Право на владу».

«Дмитро Разумков не сказав одну важливу деталь. Я нагадаю, що це законопроект був не «Слуги народу», а Петра Порошенка. І саме парламент 8 скликання відправив його до Конституційного суду», – зазначила Геращенко.

«Є одне «але», про яке говорили всі фракції, крім «Слуги народу». Дуже важливо, коли змінюєш Конституцію, дотримуватися повністю процедури. Щоб не було потім можливості у таких фракцій, як «Опозиційна платформа – За життя» звернутися в КСУ і мати підстави для скасування рішення», – продовжила вона.

Геращенко висловила думку, що для парламентської більшості «картинка важливіша за зміст», саме тому була грубо порушена процедура.

«Це перший прецедент, коли президент країни чи спікер ВРУ не направляють проекти змін до Конституції до Венеціанської комісії для того, щоб вона дала експертизу», – сказала Геращенко.

Нардеп заявила, що «ЄС» готова допомогти усунути порушення і вже зареєструвала відповідну постанову в Раді.

Так, 29 серпня Верховна Рада ухвалила законопроект про зняття депутатської недоторканності в першому читанні. 3 вересня депутати підтримали ініціативу в цілому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему