Відео

РосЗМІ «видали» новий фейк: пенсіонери із Сум їздили в Донецьк по рабів (відео)

РосЗМІ «видали» новий фейк: пенсіонери із Сум їздили в Донецьк по рабів (відео)

Новий божевільний фейк сфабрикували пропагандистські рупори Кремля.

Низка російських ЗМІ опублікувала розповідь учасниці незаконних збройних формувань «ДНР», снайперки з позивним «Боня» (справжнє ім’я – Ілона Баневич), яка повідала історію про те, як у 2014 році піймала в Донецьку українців, які приїхали в місто по рабів. Про це пише «Східний варіант».

За її словами, до Донецька з міста Суми приїхала літня пара пенсіонерів, у яких на руках був документ з підписом Петра Порошенка, який нібито дозволяв їм заселятися у вподобаний будинок, а також отримати в розпорядження трьох рабів і трьох робітників.

«Ми приїхали до Донецька у черговий раз, отримати накази і все інше. Нас послали ловити деергешників (ДРГ – диверсійно-розвідувальна група. – Ред.). Сказали, що їздить «пиріжок» з мінометом по місту десь у районі Калінінського виконкому. І обстрілює приватний сектор. Ми поїхали. І ось одна машина нам сподобалася, стара «четвірка» із сумськими номерами. Бабуся, дідусь, мішки у них якісь... Коли запитали, що вони тут шукають, вони показали нам папірець, виписаний Петром Порошенком, на будинок, який їм сподобається. Вони туди можуть заселятися, тільки потрібно буде вписати туди адресу. А на питання, якщо там живуть люди, вони кажуть: «Ну, будуть у нас працювати». Тому що за цим договором їм можна було мати трьох рабів і трьох робітників. Довелося їх відправити тоді до товариша Аносова «на хатинку» (мовиться про підвал донецької будівлі СБУ. – Ред.), нехай розбираються. Яким чином вони взагалі потрапили в Донецьк із Західної України і взагалі хто з такими паперами їх сюди пропустив», – розповіла Ілона Баневич.

Попри очевидну дурість такої розповіді, російська кореспондентка не сумнівалася в її правдоподібності і погоджувалася з представницею бойовиків. А російські ЗМІ видали відзнятий матеріал в ефір і піднесли його як факт. Зокрема, сюжет з розповіддю Баневич показав телеканал «Звезда», який належить Міноборони РФ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Робот Федір напився»: Росія зазнала чергового космічного фіаско

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали