Відео

В «Азові» пояснили, чому їхній капітан не «взяв під козирок» перед Зеленським (відео)

В «Азові» пояснили, чому їхній капітан не «взяв під козирок» перед Зеленським (відео)

В Інтернеті набула поширення інформація, що капітан Нацгвардії Денис Прокопенко, командир полку НГУ «Азов», відмовився віддавати честь президентові Володимиру Зеленському при врученні Денису ордена на параді в День незалежності.

Стройовий статут не зобов’язує віддавати честь цивільним особам. Так в «Азові» пояснили дії капітана Прокопенка при вручення ордена Зеленським, передає інтернет-видання «Цензор.НЕТ».

Про це на сторінці у Facebook пише головний редактор «Цензору» Юрій Бутусов.

«Я зв’язався з командуванням «Азова», і виявилося, ця інформація недостовірна, ніяких демонстративних дій проти Зеленського Прокопенко не планував», – повідомив журналіст.

Як відзначило джерело, близьке до командування «Азова»: «Стройовий статут зобов’язує віддавати честь іншому військовослужбовцю, але не цивільним особам. Тому військовослужбовці «Азова» не віддавали честь президенту Петру Порошенку під час його візиту на позиції «Азова» на фронті, і немає законних підстав віддавати честь і іншим цивільним керівникам. Нам в «Азові» дуже неприємно, що нас намагаються вплутувати в інформаційні війни. Ніякого політичного підтексту в діях командира не було. «Азов» – це військова частина, яка веде бойові дії, ми стояли і будемо стояти поза політикою, наш вибір – захист України».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему