Відео

На Рівненщині нітратами з колодязної води отруїлося місячне немовля (відео)

На Рівненщині нітратами з колодязної води отруїлося місячне немовля (відео)

У крихітного хлопчика почала синіти шкіра після того, як його нагодували сумішшю.

Тітка немовляти одразу звернулася з дитиною до медиків. Про це йшлося в сюжеті ТСН.

«Я крепко хвилююся», – восьмирічна Карина неабияк чекає свого братика із лікарні. Максимкові стало зле, коли тітка нагодувала його сумішшю. «Ви навіть не уявляєте, що я відчувала. Ви не уявляєте, як узяти дитину, а тут отаке сталося і не знаєш, що буде», – каже Тетяна. Вона забрала доглядати дітей, бо їхня мама захворіла і нині перебуває в лікарні. Божиться: купила якісну суміш, а воду з криниці закип’ятила.

Побачивши синій відтінок тільця малюка, родичі вчасно звернулися по медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвіяла міф про «нітратні» кавуни

«Вони відразу звернулися, що є дуже правильно, і дитину було транспортовано до нас. У жодному разі не можна використовувати воду з різних джерел для дитини. Навіть невеликий вміст нітратів може призвести до фатальних наслідків», – каже завідувач відділення патології новонароджених Рівненської обласної лікарні Олександр Шевчук.  

Спершу маля поклали до реанімації, згодом перевели у відділення патології новонароджених. Виявилося, Максимко отруївся нітратами: їх вміст у воді з колодязя перевищував норму в 12 разів.

«Надзвичайно велика концентрація. Це відбувається внаслідок нераціонального використання пестицидів, міндобрив, які накопичуються в ґрунтах і потрапляють у ту саму нашу питну воду», – пояснює завідувачка Рівненського лабораторного центру Наталія Седляр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, НП
В тему