Відео

В Росії зізнались у вибуху ядерного реактора під Архангельськом (відео)

В Росії зізнались у вибуху ядерного реактора під Архангельськом (відео)

У РФ визнали, що в них рвонув ядерний реактор.

Керівництво Російського федерального ядерного центру зробило сенсаційне зізнання про те, що 8 серпня під Архангельськом у Білому морі вибухнув ядерний реактор, у результаті чого загинули п’ятеро вчених-випробувачів. Ще троє перебувають у стані середньої тяжкості, передають «Факти».

Ядерники записали відеозвернення, відповідно до якого трагедія відбулася не на береговій частині полігону, як стверджувало раніше Міноборони Росії, а в акваторії Білого моря.

«Ланцюг трагічних випадковостей, невизначеностей, ... сталося. За попереднім аналізом ми бачили, що вони (загиблі. – Прим. ред.) боролися за те, щоб узяти ситуацію в руки. Але, на жаль, це не вдалося», – сказав керівник центру Валентин Костюков.

Watch video!

У свою чергу його колега В’ячеслав Соловйов визнав, що метою випробувань є створення малогабаритних джерел енергії (реакторів. – Ред.) з використанням радіоактивних матеріалів, що діляться. За його словами, такі розробки ведуться і в США.

Вибух на морському полігоні в Архангельській області стався 8 серпня поблизу села Ненокса. Спочатку влада Архангельської області поінформувала про короткочасний стрибок радіації, але згодом повідомлення видалили. Прилеглий до місця вибуху район Білого моря до 10 вересня закрили для судноплавства.

Тим часом у Мережі з’явилися фото евакуації постраждалих під час вибуху. Поранених перевозили в костюмах хімзахисту, а двері реанімобілів обернули плівкою. Після громадського резонансу в аптеках Северодвінська й Архангельська розкупили весь йод.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали