Відео

Блогер на собі перевірив, чи дійсно акули учують кров за кілька миль (відео)

Блогер на собі перевірив, чи дійсно акули учують кров за кілька миль (відео)

39-річний Марк Робер, у минулому інженер і винахідник в NASA, а тепер популярний ютуб-блогер з 7,9 мільйона підписників, вирішив провести експеримент з акулами і розвіяти кілька міфів.

На честь Тижня акул на каналі Discovery Марк Робер виклав ролик свого нового божевільного проекту. Існує думка, що акула за милю здатна відчути краплю крові, – це блогер і вирішив перевірити. Він зібрав цілу команду і дуже серйозно підійшов до справи, пише The Insider.

Суть експерименту така – біля узбережжя Багамських островів, де акул кишма кишить, у воду опустять різну рідину: коров’ячу і людську кров, риб’ячий жир, сечу і морську воду (для чистоти експерименту). Вона і покаже, що найбільше приваблює холоднокровних хижачок.

Літр коров’ячої крові отримав найбільше уваги від хижих рибин і за годину зібрав навколо себе 41 акулу. Ще чотирьох заманив риб’ячий жир, а сеча і 15 крапель людської крові взагалі нікого не зацікавили. До слова, вибір сечі як приманки не випадковий: багато серферів не справляє потребу в море, побоюючись акул.

«Що можу сказати, якщо у воді, що кишить акулами, жодна з них не припливла на запах 15 крапель людської крові, то навіть якщо ви сильно подряпаєтеся під час купання – боятися нічого», – резюмував Робер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему