Відео

«Нафіга оце робити»: Притула назвав абсурдом пропозицію Зеленського (відео)

«Нафіга оце робити»: Притула назвав абсурдом пропозицію Зеленського (відео)

Поведінка Володимира Зеленського у перші місяці президентства, зокрема, втілення тези про «перестать стрелять», є очікуваною, адже цього чекають його виборці.

Про це розповів шоумен, волонтер і новоспечений політик Сергій Притула, передає 5 канал.

«З точки зору військової стратегії це був не найвдаліший крок, але я розумію позицію президента, який хоче показати, що його заяви про те, що «нада перестать стрелять» мають якісь чіткі епізоди виконання і для того, щоб його не критикували, що це стосується того, що нашим військовим не можна стріляти у відповідь, він демонструє, як це виконується в режимі відведення військ там, де можуть перетинати лінії розмежування мирні, цивільні люди. Він це демонструє, насамперед, для своїх виборців і для наших західних партнерів», – вважає Притула.

Перепалки з окремими посадовцями, є, на думку шоумена, спробою президента продемонструвати «сильну руку».

«80% людей в Україні чекали оновлення політичної верхівки, тобто хотіли нових людей при владі, але з них же шістдесят з лишнім відсотки хотіли, щоб Україною керувала сильна рука. Тобто ми хочемо демократичних перетворень, але в той же момент з таким трішечки диктаторським присмаком. І запит на цю «сильну руку» зараз Володимир Олександрович своєю риторикою намагається задовільнити», – сказав Притула.

Водночас, шоумен вважає, що президент «мав би витрачати менше енергії та часу на виховання чиновників, а якщо він має велике бажання зробити, аби вони не обіймали свої посади більше, то, згідно своєї вертикалі влади, мав би роздати чіткі вказівки силовим структурами і вони мають працювати».

Також, Притула вважає, що пропозиція Зеленського щодо нової хвилі люстрації є абсурдною, адже під неї підпадуть люди, які добре працювали останні п’ять років. Тому, на його думку, ліпше було б притягти до відповідальності окремих осіб, які працюють недобросовісно.

«Якщо зараз говорити про останні заяви президента, який каже, що треба провести чергову люстрацію. Відверто, я не розумію нафіга оце зараз робити... Давайте зробимо люстрацію в законний спосіб. Нехай ті, хто у чомусь винний понесуть своє покарання, згідно постанови суду вони: сядуть, в них буде конфісковано майно, їм заборонять впродовж 5-10 років обіймати державні посади. Все це є у силах українського суду, але він того не робить, тому що тих людей ніхто не затримує», – сказав шоумен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автору скандального ролика про Зеленського буде несолодко (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ
В тему

Останні матеріали