Відео

Відпочивальники врятували 18 дельфінів-самогубців (відео)

Відпочивальники врятували 18 дельфінів-самогубців (відео)

У штаті Джорджія близько 20 чорних дельфінів – гринд – викинулися на пляж.

Завдяки зусиллям відпочивальників вдалося врятувати 18 тварин, пише Lb.ua.

За інформацією місцевої влади, на допомогу гриндам прийшли десятки людей, які відпочивали на пляжі: вони намагалися перенести тварин назад на глибину, щоб ті змогли поплисти.

Розміри одного дельфіна – не менш ніж 4 метри, їхня вага – від 800 кг до 3 тонн, тому швидко повернути всіх тварин у воду було дуже складно.

«Коли ми приїхали на пляж, то помітили групу людей у воді. Спочатку ми подумали, що дельфіни влаштували якесь «шоу», але, наблизившись, не могли повірити в те, що відбувається», – написала одна зі свідків порятунку дельфінів Діксі МакКой.

Причини появи гринд на березі невідомі. Біологи відзначають, що це соціальні тварини, і вони могли піти на берег за лідером, або ж супроводжували хворого або пораненого родича.

Повідомляють, що 19 врятованих гринд успішно повернулися в океан і «продовжили свій шлях». Тіла двох загиблих особин виявили пізніше – одне знайшли неподалік від місця викиду на берег, інше - за кілометр від пляжу на приватній території. Тіла загиблих тварин передали в заповідник для розтину і встановлення можливих причин загибелі.

За даними Американського товариства китоподібних, гринди поступаються за розміром тільки косаткам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Курйози
В тему