Відео

Показали медузу розміром з людину (відео)

Показали медузу розміром з людину (відео)

У Великій Британії біля узбережжя Корнуолла дайвери помітили гігантську бочкову медузу розміром з людину. 

Про це повідомляє The Guardian.

«Я ніколи не бачила такої великої медузи. Ми бачили кілька менших медуз на прекрасному рифі неподалік, а потім з темряви вийшла ця величезна, красива медуза. Ми просто дивилися вслід і питали себе, чи дійсно вона довжиною півтора метра», - розповіла біолог Ліззі Дейлі, яка бачила істоту біля Фалмут.

Медузи цього виду не становлять загрози для людей.

«У неї дуже слабкий укус, і медуза не становить загрози для людей — деякі люди навіть не відчувають цього. Багато людей відразу будуть стурбовані, але це не небезпечно», — пояснила Дейлі.

Дейлі і оператор підводної камери, Ден Ебботт, пірнали в Фалмут в рамках онлайн-серії «Тиждень дикого океану» і залишалися з незвичайно великою напівпрозорою твариною близько години, перш ніж вона попливла.

Біолог додала, що плавання поряд з «ніжним гігантом» було «таким безтурботним досвідом».

Доктор Мішель Кирнан з Морської біологічної асоціації в Плімуті сказав, що мало що відомо про спосіб життя бочкових медуз, в тому числі про те, де вони живуть та напрямки їх руху, які залежать від течій та вітрів.

Бочкова медуза є найбільшою з тих, які мешкають в британських водах. Представники цього виду можуть досягати 90 сантиметрів в діаметрі і важити до 35 кілограмів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему