Відео

Голова Держкіно порівняв серіал «Свати» з «Липецькою фабрикою» (відео)

Голова Держкіно порівняв серіал «Свати» з «Липецькою фабрикою» (відео)

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко звернувся до Президента Володимира Зеленського із закликом, аби той особисто не допустити показу серіалу «Свати» на українському телеканалі.

Про це він заявив у відеозверненні, передає УНН.

У відеозверненні голова Держкіно зазначає, що серіал «Свати» повернувся на екрани в результаті рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким були скасовані накази Держкіно, Міністерства культури і Служби безпеки України.

Іллєнко повідомив, що кілька днів тому до Держкіно звернулися представники каналу «1+1» з проханням щодо видачі прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати», який нещодавно проходив оцінку експертної комісії.

«Тоді висновок був негативний, але вони наразі перемонтували серіал – і Держкіно змушене діяти згідно з чинним законодавством», – сказав він.

Тому Іллєнко особисто звернувся до Зеленського: «Пане Володимире, саме Ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для Вас є пріоритетом – повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, що нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави. Ми, згідно з законом, видамо прокатне посвідчення – і присутність цього серіалу в прокаті «Плюсів» буде наочно й щоденно всім демонструвати, у чому для Вас пріоритет», – заявив Іллєнко.

«Я від Вашого оточення знаю, що Ви дуже емоційно і болісно сприйняли заборону «Сватів» у 2017 році – і це стало поштовхом до того, що Ви почали боротися за посаду президента. Але не повторюйте помилок Ваших попередників. Серіал «Свати» – це Ваша «Липецька фабрика». І хай Вас не вводить в оману високий рейтинг дивлення цього серіалу, адже і цукерки «Рошен» із захопленням і насолодою поїдала вся Україна», – додав голова Держкіно.

Читайте також:

В усіх «ящиках» країни: на екрани українців повертаються «Свати»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика
В тему