Відео

Надії на мир: ЗСУ і «сєпари» одночасно вивели війська зі Станиці Луганської (відео)

Надії на мир: ЗСУ і «сєпари» одночасно вивели війська зі Станиці Луганської (відео)

Страшні наслідки російсько-української війни на Сході України на 2019 рік налічуються понад 13 тис. загиблих, більш як 20 тис. поранених і більше ніж 1 млн переселенців, які покинули свої домівки.

Раніше глава держави Володимир Зеленський виступив з ініціативою перезавантажити Мінський процес та 3 червня повернув до переговорів другого Президента України Леоніда Кучму.

«Я звик у своєму житті приймати рішення, виконувати їх і відповідати. Сьогодні є така можливість, у цій групі, яка сьогодні створена в Нормандському форматі, зробити свій внесок», – зазначив тоді Кучма.

5 червня на першому засіданні за президенства Зеленського тристоронньої контактної групи в Мінську Леоныд Кучма виступив з ініціативою про зняття економічної блокади з окупованих територій – за умови повернення законним власникам підприємств та компаній, «націоналізованих» терористами «ЛНР/ДНР». 

1 липня почали реалізовувати перші домовленості поновлених переговорів: у населеному пункті Станицяі Луганська почалося синхронне розведення військ ЗСУ і сепаратистів. Українські військові відійшли зі селища на свої попередні позиції.

«Сьогодні відбулась важлива подія. Сьогодні в Станиці Луганській відбулось розведення військ з обох сторін, і це зафіксувала і підтвердила моніторингова комісія ОБСЄ. Я вас всіх вітаю, це, мені здається, перший крок до сталого припинення вогню по всій лінії розмежування, який відбувся завдяки поновленню Мінського процесу», – прокоментував подію президент Володимир Зеленський.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему