Відео

День Конституції-2019: у Луцьку пройшли урочистості (відео)

День Конституції-2019: у Луцьку пройшли урочистості (відео)

Щорічно, 28 червня, в Україні відзначають важливе державне свято – День Конституції.

З нагоди цього свята в Луцьку на Київському майдані влаштували урочистості, на які завітали сотні лучан. Із вітальними словами виступили представники місцевої влади.  

«Ми зібрались для того, щоб сказати, що конституція це не просто основний закон, не просто основний документ нашої держави, це символ. Символ, який вказує нам, є дороговказом на майбутнє. Це щит, який захищає всіх нас від різних посягань на державу та її основи. Це напрямок по якому має розвиватися держава», - зазначив в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«Хотілося би, щоб та конституція, яка в нас є однією з найкращих, з глибокими традиціями ще від Пилипа Орлика, дала нам змогу утвердити і згуртувати наше суспільство. За яке життя клали і, на жаль, кладуть наші національні герої», - наголосив перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

 28 червня 1996-го року Верховна рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави.  Це основний правовий документ, який регламентує абсолютно всі сфери діяльності нашої країни. Ухвалення Конституції – подія, яка стала кроком до забезпечення прав людини і громадянина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь
В тему