Відео

У закритих трунах: сьогодні ховають льотчиків, які розбилися на Мі-8 під Рівним (відео)

У закритих трунах: сьогодні ховають льотчиків, які розбилися на Мі-8 під Рівним (відео)

Тіла льотчиків у ніч на вівторок доправили дя прощання у рідну військову частину.

Сьогодні, 11 червня, у місці дислокації рідної 16-ї окремої авіаційної бригади, що базується у Львівської області, відбулося прощання із екіпажем військового вертольота Мі-8, який розбився під Рівним, передає «Радіо ТРЕК».

Тіла чотирьох льотчиків – командира Ігор Мазепа, штурмана Владислава Попенка, техніків Василя Романюка і Павла Дацюка – у ніч на вівторок транспортували для прощання у 16-у ОАБР у місті Броди. Військових привезли у закритих трунах – настільки були понівечені тіла після аварії. Зустріти загиблих прийшли до тисячі місцевих жителів.

Із загиблими льотчиками товариші по службі простилися о 08:00 у клубі військової частини, після чого священнослужителі  відправили за ними молебень. Далі домовини із загиблими повезуть на малі батьківщини для поховання.  Командира і бортового техніка поховають у самих Бродах. Двох інших членів екіпажу – в львівському селі Гаї та у Вінниці.

Повідомляється: щоб розпізнати тіла льотчиків, довелося робити 21 судово-медичну експертизу.

Комісія з розслідування причин трагедії вилучила з військової частини документацію про Мі-8. У помилку пілотів колеги не вірять.

«Найімовірніше, трапилася відмова техніки. Екіпаж – досвідчені пілоти, мали досвід в АТО. Дуже порядні люди. Комісія з розслідування ще працює, – сказав колишній командир 16-ї окремої авіаційної бригади, нині начальник армійської авіації Сухопутних військ Ігор Яременко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, рівне, суспільство, НП
В тему