Відео

Помер знаменитий нью-йоркський гангстер, який ховав героїн в труни (відео)

Помер знаменитий нью-йоркський гангстер, який ховав героїн в труни (відео)

В американському штаті Нью-Джерсі у віці 88 років помер знаменитий нью-йоркський гангстер Френк Лукас.

Про це повідомляє Associated Press.

Лукас приїхав в Нью-Йорк в 1946 році. Молоду людину, який промишляв зухвалими пограбуваннями та нальотами, взяв під своє крило Еллсворт Джонсон на прізвисько Бампі - ватажок гарлемської банди, який контролював підпільні гральні будинки.

Після смерті Джонсона Лукас особисто побував в Азії, щоб налагодити зв'язки з плантаторами опійного маку. Йому вдалося домовитися про постачання героїну в десять разів дешевше, ніж у американських посередників. Наркотики везли до Сполучених Штату в гробах з тілами вбитих на в'єтнамській війні солдатів.

У 1975 році Лукаса схопили і засудили до тюремного ув'язнення на 70 років. Опинившись за гратами, він погодився стати поліцейським інформатором, і вийшов на свободу через п'ять років. В середині 1980-х Лукас знову потрапив до в'язниці за наркоторгівлю і вийшов на свободу в 1991 році.

На піку кримінальної кар'єри Лукас заробляв до мільйона доларів на добу, проте під час обшуку в 1975 році у нього знайшли лише 500 тисяч доларів. З чуток, ще 50 мільйонів доларів гангстер встиг заховати на офшорних рахунках. Поліції так і не вдалося до них дістатися.

У 2012 році старого гангстера звинуватили в спробі двічі перевести в готівку чек на отримання державної допомоги. На цей раз він відбувся умовним терміном. Це було його останнє зіткнення з законом.

У 2007 році режисер Рідлі Скотт поставив фільм «Гангстер», заснований на історії життя Френка Лукаса. Головну роль зіграв Дензел Вашингтон. Злочинець брав активну участь в зйомках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ
В тему