Відео

Перша передвиборча обіцянка Вакарчука шокувала депутатів (відео)

Перша передвиборча обіцянка Вакарчука шокувала депутатів (відео)

У разі проходження до парламенту члени партії «Голос» Святослава Вакарчука збираються тільки персонально голосувати у ВР.

Про це повідомляє LIGA.net.

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук дав обіцянку, що обрані депутати від його партії обов'язково будуть голосувати персонально.

«Ми точно ніколи не будемо продавати свої голоси. Не будемо бігати, як піаністи, по рядах. Святослав Вакарчук може пообіцяти, що кнопкодавів не буде», - заявив він. При цьому він зазначив, що партія Голос допускає зміну системи для голосування. Наприклад, впровадження голосування з отпечаком пальця.

Крім того, лідер політсили висловився про можливість змінити регламент ВР для прийняття рішень не 226 голосами, а від кількості присутніх нардепів. «Партія все ще виробляє ідею на цей рахунок», - додав він.

На його думку, такий підхід дозволить виключити дилеми, коли депутати-члени міжнародних організацій повинні одночасно знаходиться і в ВР, і у відрядженнях за кордоном.

«Уявіть, що ви депутат партії «Голос» і член міжнародного комітету. Ви зараз в ПАРЄ. І ви в ситуації, коли в парламенті голосування за дуже важливий закон. Наприклад, закон про мову. І в ПАРЄ, теж проходить важливе голосування щодо санкцій проти Росії . Ви повинні бути в двох місцях», - пояснив Вакарчук.

Тому, вважає він, якщо потрібні голоси, яких бракує депутатів, треба змінити регламент і легалізувати голосування за колег. «Якщо це неможливо, то ми переносимо голосування», - підсумував музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті підтримали реформу середньої освіти

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, Таблоїд
В тему