Відео

"Безсмертний полк" завершив проросійський марш у Києві (ВІДЕО)

У Києві 9 травня пройшла проросійська акція "Безсмертний полк", на яку вийшло близько 600 учасників. Люди тримали в руках портрети учасників Другої світової війни. Біля Меморіалу вічної слави учасники акції скандували: "Фашизм не пройде!", а українські активісти вигукували: "Рашизм не пройде!" та "Серп і молот – смерть і голод!

Повідомляє «канал 24».

Біля станції метро "Арсенальна", звідки стартувала акція, були розташовані рамки металошукачів, чергувала поліція. Правоохоронці в самому метро працювали в посиленому режимі, іноді на виході перевіряли окремих молодиків. По завершенню акції в поліції повідомили, що всі заходи до 9 травня в Києві пройшли мирно і без суттєвих порушень.

Щоправда, перед початком акції стався конфлікт: активіст помітив в одного з учасників зображення забороненої в Україні георгіївської стрічки. Сталася невелика сутичка, але конфлікт швидко врегулювали працівники поліції діалогу.

Вже біля самого меморіалу українські активісти спробували зірвати пілотку з червоною зіркою з жінки, оскільки це заборонена символіка. На це у відповідь від жінки пролунала лайка та прокольони.

Присутні проукраїнські активісти вигукували, що 9 травня – це день пам'яті, а не свято. Адже у Другій світовій війні загинули мільйони людей.

Серед учасників акції помітили чоловіка в образі радянського вождя Йосипа Сталіна. Поява такого персонажа виявилася тролінгом проросійської акції "Безсмертний полк". Зауважимо, що чоловік у костюмі аж ніяк не намагався возвеличити радянського вождя, а зовсім навпаки. Так, чоловік в якийсь момент розстібнув свій кітель і на його футболці був зображений герб України.

Читайте також: У Португалії учасники «Безсмертного полку» атакували українців (відео)


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему