Відео

Україна встановила рекорд: 5 років без виборів (відео)

Україна встановила рекорд: 5 років без виборів (відео)

Загальнонаціональних виборів в Україні не було 5 років. Це наш національний рекорд.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив директор Інституту світової політики Євген Магда.

За його словами, під час цієї президентської кампанії ми забули про один момент – за час незалежності в Україні ще ніколи такого не було, щоб ми 5 років не голосували ані за президента, ані за парламент.

«От якщо ми подивимось, то ми кожні 2-3 роки когось обирали. За цей час накопичилось достатньо багато очікувань, і Володимир Зеленський на них доволі вправно грає», – відзначив пан Магда.

Водночас, як зауважив експерт, краще жити стане тим депутатам, які проголосують за проведення інавгурації 19 травня.

«Іншим доведеться почекати. Тому що хоча президент володіє правом законодавчої ініціативи, але я б не став казати, що після інавгурації річки стануть молочними, а булки почнуть рости на деревах. Можна сперечатися про якість Ради 8 скликання, але багато експертів сходяться на думці, що наступна буде не кращою. Тому якщо вона дуже екстрено катапультована, то обіцянки про вибори за відкритими партійними списками так ними і залишаться», – констатував Євген Магда.

До слова, Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати другого туру президентських виборів, що пройшли 21 квітня. Володимир Зеленський переміг у більшості регіонів, за винятком Львівської області та закордонного виборчого округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки витратили Зеленський та Порошенко на вибори: суми по-справжньому вражають

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, суспільство
В тему

Останні матеріали