Відео

Еко-захід у садочку: у Луцьку дошкільнята закликали дорослих відмовитися від поліетилену (відео)

Еко-захід у садочку:  у Луцьку дошкільнята закликали дорослих відмовитися від поліетилену (відео)

у Луцьку про шкоду поліетилену знають навіть дошкільнята. 

Днями в одному із дитсадків обласного центру маленькі вихованці для своїх рідних показали міні-виставу на тему забруднення зовнішнього середовища виробами з поліетиленової плівки. «Ні поліетилену – планету збережемо!» – із таким слоганом провели еко-захід у дошкільному навчальному закладі № 9 міста Луцька.

Директор дев’ятого садочка Тетяна Ковальова розповідає, чому вирішили влаштувати для малюків і батьків, бабусь-дідусів саме таке свято – екологічного спрямування:

«Сьогоднішній наш захід – це «Ні поліетилену – планету збережемо». Ми вирішили його провести тому, що дійсно наша планета, міста і довкілля потерпають від поліетилену. Адже ви знаєте, що він заподіює величезну шкоду нашій планеті, нашому здоров’ю. Тому ми свою роботу спрямовуємо на формування у дітей засад бережного ставлення до довкілля».

І справді, пакет – настільки зручна річ у нашому повсякденному житті, що, здається, стала незамінною. Однак, здавалося б, невинні пакети надзвичайно шкідливі для довкілля і становлять суттєву загрозу для майбутніх поколінь. Знайти екологічно безпечний аналог пластиковим торбинкам – це один з викликів сучасності для цілої людської цивілізації, і прищеплювати бережне ставлення до природи потрібно змалечку.

Як у Луцьку привчають дбати про довкілля – у сюжеті «T1.ua – Твій портал».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему