Відео

Луцьких підприємців ознайомили з новою системою контролю за безпечністю продуктів (відео)

Луцьких підприємців ознайомили з новою системою контролю за безпечністю продуктів (відео)

У Луцьку власників та орендарів закладів харчування та ресторанного бізнесу ознайомили з новою системою контролю за безпечністю продуктів.

Про це йдеться у сюжеті Сфери ТВ.

З метою дотримання норм безпеки у сфері харчової промисловості в Україні запровадили систему ХАСП (аналіз небезпечних факторів і контроль у критичних точках).

На думку спеціаліста держконтролю управління безпечності харчових продуктів ГУ Держспоживслужби у Волинській області Людмили Озірською, впровадження такої системи на часі, адже вона дозволяє адаптувати наше харчове законодавство відповідно до європейських стандартів. За її словами, тепер перевірка якості контролю буде впроваджена на стадії вироблення продукції до того моменту, коли вона потрапляє на полиці магазинів. Тобто на всіх стадіях виробництва, включаючи транспортування.

На думку спеціалістів Держспоживслужби система ХАСП досить корисна. Адже вона забезпечує аби продукт харчування на ринку був безпечний для покупців та повністю проконтрольований державною службою.

Як повідомила головний спеціаліст держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держспоживслужби у Волинській області Любов Книш, натомість кожен підприємець повинен також слідкувати за дотриманням норм, які передбачені законом України. Зокрема йдеться про вчасний медичний огляд працівників закладу, належний догляд за приладдям, облаштування вентиляційної системи, дотримання норм шумоізоляції, а також належне утримання виробничих та інших приміщень. За словами чиновниці, при перевірці не важлива форма власності закладу, адже орендатор як і власник рівні перед законом щодо дотримання санітарних норм.

Отже, всі підприємці, які виробляють продукцію чи займаються її продажем повинні дотримуватися належного рівня харчової безпеки.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему

Останні матеріали