Відео

Штучні квіти на кладовищах - отрута для середовища (відео)

Штучні квіти на кладовищах - отрута для середовища (відео)

Уже декілька десятиліть поспіль у людей склалася традиція прикрашати могили штучними квітами та вінками. Їх можна змінювати раз на рік, коли яскравий колір виробу стане тьмяним і він втратить свою естетичну привабливість.

Взагалі використання штучних квітів для оздоблення могил з'явилося тоді, коли поширилося і стало масовим їхнє виробництво. До цього ніхто і ніколи не декорував могили штучними квітами.

Варто зазначити, священики з різних церков вже давно закликають людей відмовитись від штучних квітів. Коли «мертві квіти» з часом втрачають свою привабливість, люди, які доглядають за могилками викидають їх. Та виникає проблема з їх утилізацією. Їх або спалюють, або закопують.

Підприємство «Вторма-Волинь» займається збором ПЕТ-пляшок, склобою, поліетилену і макулатури з усієї території Луцька. Варто зазначити, що майже вся їхня робота виконується вручну. Наразі пріоритетом для підприємства стоїть боротьба із поліетиленовою плівкою. Яка настільки ж шкідлива, як і пластик. 

За словами Ігоря Ціша, заступник директора «Вторма-Волинь», на даний момент підприємство працює над проблемою утилізації плівки. Тому що плівка являється основним засмічувачем довкілля, наносить велику шкоду довкіллю і здоров’ю. Від землі, де вона попадає її важко звідти вже вилучити.

«Я би хотів, щоб люди таки зрозуміли, що плівка – це біч, біч 20 століття і пора нам вже переходити на паперові пакети», - зазначає Ігор Ціш.

Окрім надзвичайно великої шкоди для довкілля штучні квіти, вінки б’ють по кишені. У Луцьку штучні квіти в середньому коштують від 10-ти до 200-сот гривень. За вінки просять від 300-сот до 600-сот.  Ціна ж живої гвоздики – 15 гривень. Гілочка хризантеми – 30, троянди по 25 гривень за штуку.

Тож яку небезпеку несуть в собі штучні квіти і до яких наслідків може призвести їх неправильна утилізація - дивіться у сюжеті «Т1.ua – Твій портал».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали