Відео

Кліщі навесні: чи можна померти після їх укусу (відео)

Кліщі навесні: чи можна померти після їх укусу (відео)

Укуси кліщів навесні можуть загрожувати  серйозними проблемами.

Про це Інформатор дізнався, поспілкувавшись з лікарем Денисом Павловським.

Чим можна захворіти після укусу кліща

Лікар Денис Павловський каже, що далеко не всі кліщі несуть в собі інфекцію. Але компоненти його слини містять речовини, які викликають алергію або серйозне нагноєння в місця укусу. Найнебезпечніші наслідки контакту з кліщами - це такі хвороби як енцефаліт і бореліоз (хвороба Лайма). Ці недуги можуть зробити людину інвалідом або навіть закінчиться смертю. Від енцефаліту, в середньому, вмирає 2 людини з 100 хворих. А ось хвороба Лайма може перерости в хронічну форму і вбити організм протягом декількох років.

Що робити, якщо вас вкусив кліщ

Більшість людей вважають, що укус кліща - це не небезпечно і впоратися з цією проблемою можна самому. Однак Денис Павловський стверджує, що така думка може закінчитися серйозними наслідками. Деякі намагаються самостійно відірвати частину тіла кліща, яка стирчить зі шкіри, і думають, що звільнили себе від проблем. Але найчастіше без звернення до медиків витягти кліща повністю не вийде Іноді укус кліща можна не помітити. Тоді потрібно бути уважним: сигналом може бути папілома на тілі, під яку маскується кліщ, і загальне нездужання після уїк-енду на природі.

Як убезпечити себе на природі

Яких би проблем не коштував похід на шашлики, люди все одно їздитимуть на природу. Тим більше, що кліщі активізуються з приходом тепла і аж до самих холодів. У лісі сусідства з кліщами не уникнути, а значить потрібно не дати шансу комасі.

Перше правило - захистити тіло одягом, впевнені лікарі. Як би не було жарко, особливо в перших числах травня, на вас повинні бути щільні штани, а верхній одяг тільки з довгим рукавом. Також фахівці повідомляють, що спреї від кліщів не завжди дають повноцінний захист. По-перше їх потрібно купувати тільки сертифіковані і тільки в аптеці, а по-друге уважно читати інструкцію, так як більшість препаратів викликає алергію.

Якщо ви берете з собою на природу тварин, то їх також краще помити до і після походу, щоб домашній улюбленець не приніс небезпечних комах в вашу квартиру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему