Відео

Суперник Путіна проаналізував, чому українці «мочать» усіх своїх президентів (відео)

Суперник Путіна проаналізував, чому українці «мочать» усіх своїх президентів (відео)

З екранів РосЗМІ слово «Україна» нині лунає частіше, ніж «Росія», тож і російський опозиційний політик Олексій Навальний вирішив у своїй інтернет-програмі проаналізувати вибори в Україні.

«Я не люблю і неохоче обговорюю українську політику, бо, по-перше, не треба до них лізти, по-друге, безкінечне нав’язування України в російський порядок денний працює на Путіна, більше ні на кого», – зауважив Навальний. Та додав, що цього разу зрадив принципу «не говорити про Україну» з огляду на ступінь важливості подій, які зараз відбуваються в сусідній країні.

Він зазначив, що росіяни справді заздрять українцям, у чиїй країні можливий демократичний виборчий процес, коли справді не відомо, хто ж переможе у протистоянні за крісло президента. І за цим, за словами Навального, надзвичайно цікаво спостерігати.

«Вибори самі собою дуже цікаві. Україна – це не Росія. І от я бачу такі коментарі уїдливі: що, росіяни, заздрите? Так… Заздримо! Безумовно, всі, хто живе у Росії і хоче нормальної політики, вони теж би хотіли, щоб тут було так. «Ви уявляєте, ми не знаємо, хто буде президентом в Україні? Уявляєте, ми не знаємо, хто переможе на дебатах? Ми не знали, що буде в першому турі, ми не знаємо, що буде у другому турі. Це дуже цікаво», – погодився Навальний.

За його словами, йому надходило дуже багато запитань, що він думає про солідний розрив у результатах голосування в першому турі між Зеленським і Порошенком і про можливу зміну влади в Україні. За словами російського політика, не варто розглядати те, що відбувається зараз в Україні, як щось неймовірне, бо «це українська політична традиція».

«Друзі, треба дуже добре розуміти, що нічого сенсаційного. В першу чергу те, що відбувається зараз, – це українська політична традиція», – вважає Навальний. За його словами, це в Росії, Білорусі, Казахстані та інших пострадянських країнах політична традиція полягає в тому, що «людина вилізла на крісло і її звідти не випхаєш», а в Україні все не так.

Навальний вказав на закономірність: в Україні при владі ніхто не утримується два терміни, єдиний, хто стільки протримався у кріслі глави держави, – Леонід Кучма. Решту своїх президентів українці змітали «з трону» – Януковича, Ющенка... Мовляв, такий в українців звичай – щойно людина опиняється при владі, її «всі починають нещадно мочити».  Зважаючи на таку особливість української політики, Навальний впевнений, що і Зеленського політичний істеблішмент «почне мочити», щойно той опиниться у владі. «Те ж саме доволі швидко відбудеться і з ним», – пророкує блогер Навальний.

Російський політик нагадав, із яким рейтингом переміг Порошенко і як цей рейтинг згодом «здувся». На думку Навального, таке ж політичне майбутнє чекає і на Зеленського.  Українці неминуче розчаровуються у кожному президенті, а після приходу до влади нового – «мочать його». Далі скидають і вибирають нового, якого теж «мочитимуть». До того ж при такій частій як для колишніх республік СРСР зміні влади (російський політик продемонстрував графік ВВП на душу населення), на економічному рості нашої країни це не позначилося.

«Графік, який ви бачите, – пояснення, чому в Україні постійно стараються якнайшвидше міняти будь-яких президентів. Ось Україна демократична країна з демократичними традиціями, там змінюється влада… Та з 1992 року, хто б не змінювався, які б люди не приходили до влади, які б реформи не заявлялися, там ніх**на не відбувається з погляду економіки. З погляду економічного розвитку – провал. Безкінечний провал. Світ росте, Польща росте, навіть та ж Росія росте, я не співаю дифірамби Путіну, бо це пов’язано із цінами на нафту. Але Україна виглядає найгірше з усіх республік колишнього радянського Союзу», – констатував Навальний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему