Відео

Ляшко на виборах-2019 порушив закон (відео)

Ляшко на виборах-2019 порушив закон  (відео)

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко під час виборів президента показав на камери бюлетень зі своїм голосом.

Відповідно він  порушив українське законодавство – пише Українська правда.

 Відео Ляшко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Ляшко прийшов на виборчу дільницю зі своєю дружиною Росітою та продемонстрував членам комісії свій паспорт, зазначивши, що він новенький, без прописки, після чого додав, що «у людей забрали все: і житло, і прописку».

Також він поскаржився на занадто довгі бюлетені і на те, що «багато дерев перевели на це».

«Дві треті цього бюлетеня треба в дурку. А вони по 2,5 мільйони познаходили, щоб їм весело було», - заявив він і дістав свою ручку, зазначивши що вона голосує виключно за Ляшка.

Після голосування лідер «радикалів» продемонстрував бюлетень зі своїм голосом. На коментарі журналістів, що він не має права цього показувати на камери, Ляшко не звертав уваги.

«Я проголосував за те, щоб свиней менше при владі було», - прокоментував він свій вибір.

Відповідно до ст.7 закону «Про вибори президента України» голосування на виборах президента є таємним.

Правоохоронці дадуть правову оцінку діям кандидата в президенти Олега Ляшко, який під час голосування продемонстрував журналістам власний заповнений бюлетень.

Про це під час брифінгу сказав радник глави Міністерства внутрішніх справ Іван Варченко – повідомляє Антикор.

За його словами, частина порушень в день виборів пов'язана з нерозумінням виборців або свідомим порушенням статті 7 закону України про вибори - порушення таємниці голосування.

Зокрема, це стосується і кандидата в президенти, лідера «Радикальної парті» Олега Ляшка, який продемонстрував свій вибір на камери журналістів.

«Один з кандидатів на пост президента сьогодні зробив ту річ, яка так само може кваліфікуватися як та, що має ознаки кримінального злочину, а саме - теж розкрив таємницю голосування», - сказав представник МВС.

«Закон прямо забороняє демонстрацію виборчого бюлетеня в приміщенні для голосування, не в кабінці, де ви здійснюєте, а вже в приміщенні. Тобто розгортати бюлетень, показувати людям і розповідати « ось, як я проголосував», - цього робити не можна», - підкреслив Варченко.

Він зазначив, що законом прямо забороняється публічна демонстрація «позначки», написаної в бюлетені виборцем.

«Порушення цієї норми закону також може спричинити за собою відповідальність до трьох років позбавлення волі», - заявив радник глави МВС.

Відзначається, що дії Ляшко будуть оцінені правоохоронцями.

«Поліція кваліфікує зараз ці випадки, всі випадки, які відбуватимуться сьогодні, і обов'язково буде дана правова оцінка», - підкреслив Варченко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали