Відео

Горе-татусь із Вараша розказав, за що спустив 6-літню дочку зі сходів (відео)

Горе-татусь із Вараша розказав, за що спустив 6-літню дочку зі сходів (відео)

Шестирічну дівчину зіштовхнув зі сходів рідний татко. Сталося це у місті Вараш (колишній Кузнецовськ) на Рівненщині.

Такий факт насильства дорослого чоловіка над дитиною відзняла камера спостереження біля супермаркету, де все і сталося. Коли ці кадри побачили співробітники магазину, то були шоковані жорстоким поводженням із дитиною і оприлюднили фрагменти в соцмережі, ішлося в сюжеті «ТСН.19:30».

Чи буде покарано горе-батька, який спустив рідне дитя по сходах, – дізнавалися журналісти-телевізійники.

На кадрах, які облетіли всю Україну, видно, як чоловік за руку тягне дівчинку з магазину і одним рухом просто зіштовхує зі східців. Дитина летить, підвертає ногу і падає на бетон так, що аж шапочка злітає з голови. Дорослий після цього зникає в дверях торгового закладу. Дівчинка підводиться і слідує за ним, при цьому її хилитає.

«Навіть кота так не викинеш, тварину так не можна. Це ж дитина!» – реагують на побачене люди. Вони прикро здивовані не лише поведінкою тата дівчинки, але й реакцією перехожих: «Там стояв чоловік. Він навіть не підійшов, не підняв дитину! Ну як так?».

Коли інцидент набув розголосу, цим відеозаписом зацікавилася вараська поліція і відшукала горе-татуся. Правоохоронцям 46-річний чоловік пояснив, що у такий спосіб «виховував» дитину, яка в супермаркеті стала сваритися із трирічним братиком за візок. Відомо, що, крім доньки, яку спихає зі сходів, у сім’ї підростає ще троє синів. Раніше в поле зору правоохоронців чоловік не потрапляв, та й сусіди відгукуються про нього позитивно.

Бабуся скривдженої 6-річної Анжеліки зізнається, що сама відео, яке наробило стільки шуму у Вараші та й на всю Україну, не переглядала, бо має проблеми із серцем. «Для мене це, звісно, дуже важка травма», – каже Галина Стоногова. Та просить «поставитися з розумінням до її сина. Мовляв, невістка більш як тиждень перебувала в лікарні на стаціонарі і чоловікові довелося самому давати раду чотирьом дітям.

«Неслухняна в нас дівчинки, свавільна – ну, ви знаєте, нерви здали. Зрозумійте правильно, залишився один мужчина із чотирма дітьми, їх треба в школу зібрати, вранці нагодувати, відправити, в садочок треба. І маленький – рік і вісім місяців», – пояснює літня жінка.

Фігурант скандалу Артем із журналістами зустрічатися не захотів, проте телефоном запевнив, що дитину не штовхав – мовляв, донька впала сама. «Я її взяв за руку, хотів відвести, а так вийшло, що вона вирвалася. Не підійшов тому, що вона встала нормально. Все добре», – каже він. Не під запис чоловік зізнається, що, трапляється, виховує малих і стусанами – як, мовляв, і всі.

Однак для служби у справах дітей «всі» не є аргументом. «Висновки такі зроблені, що, напевно, це в сім’ї не один раз було. Дитину, яка зазнала насилля, поставимо на облік як дитину, що перебуває в складних життєвих обставинах. З батьками будемо проводити роботу щодо корекції їхньої поведінки», – пообіцяла керівник Служби у справах дітей м. Вараш Анна Ілліна. Позбавляти чоловіка батьківських прав не будуть, але якщо у поліції його вину доведуть, то на перший раз він відбудеться штрафом у 850 грн або виховними роботами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему