Відео

На Волині вигоріло 100 гектарів самосівів (відео)

На Волині вигоріло 100 гектарів самосівів (відео)

Між населеними пунктами Валер’янівка Рожищенського і Клепачів Ківерцівського району з 24 березня горіли самосіви.

Із вогнем боролися працівники лісової охорони та груп оперативного реагування ДП «Ківерцівське ЛГ», СЛАП «Рожищеагроліс», ТзОВ «Сіаль». Адже є значний ризик наближення вогню до лісових масивів. Вигоріло вже більше 100 га, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Для ліквідації займання лісівники залучили техніку – тракторами прокладали мінсмуги, задіяно пожежні автомобілі державних лісгоспів.

Проблема загострюється ще тим, що на таких самосівах населенням ведеться безконтрольна заготівля дров, після чого не прибираються порубочні рештки. Це стає продуктом горіння і причиною посилення пожеж.

Ситуація із підпалами сухої трави цієї весни є досить складною. Зокрема сьогодні лісівники Ківерцівського лісгоспу долучалися також до гасіння вогню на самосівах поблизу сіл Бодячів, Човниця та Конопелька Ківерцівського району.

А у вихідний – неділю, 23 березня, працівникам групи оперативного реагування ДП «Ківерцівське ЛГ» довелося гасити загоряння поблизу населених пунктів на межі Ківерцівського та Маневицького районів.

Читайте також:

На Волині горіла трава – вогонь перекинувся на будівлі (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП
В тему

Останні матеріали