Відео

У Великобританії помер легендарний рок-музикант (відео)

У Великобританії помер легендарний рок-музикант (відео)

У Великобританії помер легендарний співак і композитор Скотт Уокер. Йому було 76 років. Причина смерті рок-музиканта, що зробив величезний вплив на сучасну музику, поки не називається.

Про втрату повідомила незалежна звукозаписна компанія 4AD, випустивши два останні альбоми Уокера, передають Факти і коментарі.

Ноель Скотт Енджел (справжнє ім'я музиканта) народився 9 січня 1943 року в місті Гамільтон, штат Огайо. Наприкінці 50-х став популярний в США. Його називали ідолом тінейджерів. Кілька пісень у його виконанні прозвучали по телебаченню і стали популярними. У 1964 році Ноель познайомився з Джоном Маусом і Гері Лідсом. Їх музичні смаки збігалися. Молоді люди вирішили виступати разом. Вони назвали своє тріо The Walker Brothers і взяли псевдоніми, щоб відповідати іміджу трьох братів. Так з'явилися Скотт Уокер, Джон Уокер і Гері Уокер.

У США у нової групи справи йшли не дуже добре. Тоді Лідс запропонував спробувати сили в Великобританії, де він сам встиг побувати на гастролях з іншими музикантами. У початку 1965 року на британському радіо пролунав перший сингл The Walker Brothers. Це була пісня Pretty Girls Everywhere. Виконував соло Маус. Але вже наступний сингл виконав своїм приголомшливим баритоном Скотт Уокер. Це була любовна балада Love Her. На пісню відразу звернула увагу звукозаписна компанія Philips. Був підписаний контракт. Тріо випустило декілька хітів, в тому числі став класикою на всі часи The Sun Is not Gonna Shine Anymore, який посів перше місце в британському хіт-параді.

У початку 1966 року біля The Walker Brothers в Британії було більше шанувальників, ніж у The Beatles. Тріо записало три студійні альбоми - Таке It Easy With The Walker Brothers, Portrait, Images. Однак «брати» почали часто сваритися. Скотту хотілося експериментувати, його тягнуло до авангарду. Джон і Гері наполягали на тому, що потрібно продовжувати записувати музику, яка принесла їм успіх. В результаті вже в 1967 році група розпалася.

Скотт зайнявся сольною кар'єрою. За два роки він записав п'ять альбомів, чотири з яких увійшли в першу десятку британського хіт-параду. Це був неймовірний успіх. Але музиканту хотілося весь час чогось нового. Він змінював стиль, тематику пісень. Захопився джазом, класичною музикою, григоріанського співами. Записавши в 1974 році альбом We Had It All, Уокер впав в депресію. Він зв’язався з Джоном і Гері. Вони вирішили підтримати один одного. Возз’єднання тріо відбулося в 1975 році. Вийшов альбом No Regrets.

Заголовна пісня піднялася відразу на сьоме місце в британському хіт-параді. Критики заговорили про повернення The Walker Brothers. Однак успіх групі супроводжував недовго. Ще два альбоми Lines і Nite Flights продавалися вкрай погано. Тріо розпалося остаточно.

Скотт Уокер записав свій сольний альбом після цього тільки в 1984 році. Climate of Hunter був добре зустрінутий критиками. Але співак більше не бажав працювати регулярно. Він продовжував творчий пошук. Випустив потім всього три альбоми. У 1995 році з'явився Tilt. У 2006 році - The Drift, який критики назвали найкращим британським альбомом року. У 2012 році - Bish Bosch.

Уокер зробив величезний вплив на багатьох музикантів. В їх число входять Девід Боуї, група Radiohead, група Pulp. Багато хто вважає, що унікальний за своєю глибиною баритон Скотта можна по праву вважати голосом британського авангардного року. Він не боявся в своїх піснях зачіпати похмурі сторони життя. При цьому мільйони англомовних любителів музики називають Скотта Вокера королем любовних балад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кхалісі» Емілія Кларк перенесла інсульт і трепанацію черепа

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, суспільство
В тему