Відео

На виклик до дитини приїхав п’яний лікар (відео)

На виклик до дитини приїхав п’яний лікар (відео)

У Чернівцях на виклик до дитини, хворої на епілепсію, приїхав лікар напідпитку.

Його поведінку зняли на відео родичі дівчинки, – пишуть Подробиці.

«Ми колемо, мамо, дитину? Розпишіться мені. Якщо не колемо, то ми поїхали. - Не колемо. Бабуся все сказала. – Всьо, поїхали».

Це відео зняла Людмила Нагірняк. Швидку виклали онучці – чотирічній Каталіні, у якої несподівано піднялася температура. Та, за словами родичів, лікар замість того, аби рятувати дитину – почав на неї кричати.

«Він почав казати – це невисока температура, щоб збивати. Чого ви мене викликали? Ви мій час забрали в мене», – говорить Катерина Нагірняк, мати пацієнтки.

У Каталіни вроджений епілептичний синдром. Тож, підвищення температури може спричинити судоми та втрату свідомості. Родичі говорили про це лікарю. Однак він їх не слухав, поводився агресивно та наполягав на ін'єкції. Тоді батьки запідозрили: медик – нетверезий.

«Видно, що йому було погано. «Тоді рукою по столі – один раз, другий раз грюкає. Він ще на дитину кричав. Каже: «Ти хочеш укола? Зараз я тобі такий укол зроблю!». Тому дитина перепугалася», – говорить Людмила Нагірняк, бабуся пацієнтки.

Перелякана бабуся викликала іншу бригаду швидкої. А ще поліцію. Лікаря забрали у нарко-диспансер. У його крові виявили алкоголь.

«Результат показав 0,29 проміле. На лікаря було складено протокол – ст. 179 «розпивання або поява в стані сп'яніння на робочому місці», – говорить Віта Криворучко, старший інспектор прес-служби управління Патрульної поліції в Чернівецькій області.

Чому на виклик приїхав напідпитку, пояснити нам по телефону не зміг.

«Дівчата, після чотирьох. Я не можу говорити. Після чотирьох. – Ви в п'ятницю п'яні їхали на виклик?».

А от у пояснювальній записці керівництву лікар написав – алкоголю не вживав.

«Людина написала пояснюючу, людина заперечує то, що вживав алкоголь. По-друге, свою поведінку він рахує адекватною. Тому це можна буде вирішити тільки комісійно», – говорить Володимир Єленєв, директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Те, що медик на роботі полюбляє хильнути – підтверджує і його колега – медсестра цього ж центру.

«Він неадекватний, постійно випиває. Ми жалілися – як працівники. Не хотіли їздити з ним на виклик. Він їздить сам без нас. Я думаю, що це адміністрація все попускає. Якщо адміністрація сама п'є!», – говорить Марія Груба, медсестра чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

На час розслідування лікаря відсторонили від роботи. Нині у медцентрі почали власне розслідування.

Читайте також:

«Липова» довідка про щеплення: на Рівненщині розслідують смерть 9-річної дівчинки від кору

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна
В тему