Відео

Незвичні змагання: чоловіки бігли з жінками на плечах (відео)

Незвичні змагання: чоловіки бігли з жінками на плечах (відео)

У Великій Британії вдванадцяте провели такі змагання.

Цьогоріч у заході взяли участь кілька десятків пар, а переможець після змагання зробив своїй дівчині пропозицію руки та серця, – пише Ракурс.

Учасники змагання з перенесення дружин повинні були здолати 380 м дороги з перешкодами. Головною нагородою конкурсу є призова бочка пива вагою з дружину переможця. Цьогоріч приз отримав 28-річний Кріс Хепворт.

Найпопулярнішим способом перенесення дружини виявилося «естонське захоплення». Особливість цього прийому в тому, що обраниця учасника висить на спині чоловіка вниз головою, а її ноги розташовані попереду.

Організатори змагання стверджують, що перенесення дружини є британської традицією, яка сягає корінням IX століття. За переказами, під час набігу вікінгів на північ Англії, воїни розорили монастир Ліндісфарн і втекли, тримаючи у руках жінок, які пручалися.

Відзначимо, що існує навіть міжнародний чемпіонат із носіння дружин. Його з 1995 року щорічно проводять у червні в Фінляндії. У 2017 році в змаганнях взяли участь пари із 15 країн, але перемогли жителі Фінляндії. Тайсто Мієттінен і Христина Хаапанен є шестиразовими переможцями цих змагань, а чоловік взагалі є єдиним переможцем у віці понад 50 років.

Читайте також:

Учасниця марафону підібрала цуцика і пробігла з ним 30 кілометрів (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Курйози
В тему