Відео

Кошмар у Кашмірі: між Індією і Пакистаном розпалюється справжня війна (відео)

Кошмар у Кашмірі: між Індією і Пакистаном розпалюється справжня війна (відео)

Ядерні держави Індія і Пакистан перебувають на межі повномасштабної війни.

Пакистанські ВПС збили два індійських військових літаки над територією Кашміру. Двоє пілотів, які вижили, заарештовані. Пакистан звинуватив Індію у вторгненні в свій повітряний простір, передають «Факти».

Напередодні Індія повідомила про авіаудари по контрольованій Пакистаном території Кашміру – це були перші бомбардування з 1971 року, із часів останньої війни між країнами. Метою став найбільший тренувальний табір бойовиків угруповання «Джаїш-е-Мухаммад», яке взяло на себе відповідальність за вибух 14 лютого в індійській частині Кашміру. Його жертвами стали 46 індійських військових. Угруповання, як відомо, домагається відділення штату від Індії і здійснює напади з території Пакистану.

Індійські ЗМІ також пишуть про збитий пакистанський винищувач F-16. Однак армія Пакистану це заперечує.

Влада Індії оголосила про обмеження польотів у своєму повітряному просторі. Індійське військо і прикордонники приведені в повну бойову готовність. Жителям прикордонних районів рекомендують не виходити зі своїх будинків.

Влада Пакистану заборонила всі польоти цивільної авіації над країною.

Відзначається, Кашмір – один з найбільш мілітаризованих регіонів у світі, а також найстабільніша «гаряча точка», де протистоять одна одній дві ядерні держави – Індія і Пакистан.

Про важливі аспекти загострення ситуації пише на Facebook експерт з міжнародних відносин Українського інституту майбутнього Ілля Куса.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему