Відео

«Україно, ми з тобою»: скандують під час масових маршів пам’яті Нємцова (відео)

«Україно, ми з тобою»: скандують під час масових маршів пам’яті Нємцова (відео)

У Росії, сьогодні, 24 лютого, відбуваються масштабні та багатолюдні марші пам'яті Бориса Нємцова.

 Нагадаємо, що опозиційного політика, який різко критикував політику Путіна, було вбито при загадкових обставинах – пише 24 канал.

У Москві учасники скандують «Всіх не перестріляєш», «Імпічмент – люстрації», «Росія буде вільною», та «Україно, ми з тобою». Мітингувальники також виголошують вимоги звільнити з російських в'язниць українських полонених.

У російській столиці поліція дозволила мітингувальникам принести з собою плакати. Проте людей у спеціальному наметі оглядали правоохоронці та працівники управління з протидії екстремізму МВС Росії.

До демонстрантів у Москві приєдналися відомі політики і правозахисники: член окружної Ради депутатів РФ Ілля Яшин, позбавлений адвокатського статусу активіст Марк Фейгін, письменник і журналіст Дмитро Биков. На марші були присутні також російський опозиціонер Олексій Навальний та екс-кандидатка у президенти Росії Ксенія Собчак.

На акції у Санкт-Петербурзі учасники маршу скандують: «Герої не вмирають», «Росія без Путіна», «Ні – війні» та «Путін – злодій».

При цьому в деяких містах Росії масові марші скасували. У Нижньому Новгороді організатори змушені були відмовитися від акції через заборону влади на проведення публічних заходів у центрі міста. Акція у пам'ять про Нємцова там відбудеться у вигляді одиночних пікетів.

Акції пам'яті опозиціонера заплановані і в Нью-Йорку, Лондоні, Парижі, Кельні, Єревані та Вашингтоні.

Хто такий Борис Нємцов?

Відомий російський політик-опозиціонер, який критикував владу країни, зокрема й президента Володимира Путіна. Нємцов засуджував анексію Криму та підписав заяву із вимогою вивести з території України російські війська і припинити підтримку прихильникам окупаційної влади Донбасу.

Нємцова вбили 27 лютого 2015 року у центрі Москви кількома пострілами у спину. За цей злочин до в’язниці посадили 5 виконавців (усі – чеченці). Самого вбивцю Заура Дадаєва засудили до 20 років ув’язнення, а його спільникам дали від 11 до 19 років. При цьому слідство так і не дало відповіді, хто замовив убивство Нємцова. Проте чимало активістів та опозиціонерів підозрюють у цьому лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ
В тему