Відео

Білоруси створили робота, який готує каву (відео)

Білоруси створили робота, який готує каву (відео)

Білоруська компанія Rozum Robotics розробила роботизований комплекс з приготування кави. Вартість проекту склала кілька десятків тисяч доларів. На його розробку пішло близько 2,5 місяця.

Зараз компанія допрацьовує проект, передає Хартия’97.

«Це буде абсолютно автономна система, яка функціонує без людей, і щоб все працювало, як годинник, продукт потрібно технічно доопрацювати. Зокрема, це стосується питань безпеки, якихось виняткових ситуацій. Наприклад, що станеться, якщо людина розгорне стаканчик з кавою», - розповів представник компанії Віктор Хаменок.

За його словами, конкуренти використовують для приготування кави суперавтомат, що зводить роль робота до простої функції переміщення стаканчика від кавомашини до клієнта. У рішенні Rozum Robotics використовується професійна кавоварка, а в якості бариста виступає коллаборатівного робот PULSE власного виробництва.

Робот здатний самостійно подрібнювати на кавомолці якісну каву, утрамбовувати правильним тиском «кавову таблетку» в портафільтр і навіть збивати з молока піну, щоб приготувати з еспресо капучіно, лате або флет уайт.

Виготовлення одного роботизованого комплексу зараз займає від 10 до 14 днів. Фахівці Rozum Robotics хочуть в найближчій перспективі скоротити ці терміни до 3-4 днів. Розроблені комплекси будуть встановлювати в закладах громадського харчування, торгових центрах. Один з комплексів планується поставити в мінському аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина видів кави може зникнути

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство
В тему