Відео

В Україні масово отруюють собак (відео)

В Україні масово отруюють собак (відео)

У Чернівцях в одному з районів міста за кілька тижнів знайшли мертвими більше трьох десятків тварин.

Про це повідомляє телеканал 112 Україна.

«Він лежав весь у судомах. У нього текла піна з рота. Ми, на жаль, не встигли його врятувати через те, що була паніка і істерика. Поліцію не викликали, як варто було б зробити», - розповіла чернівчанка Аліса Князєва про смерть Рекса, дворового пса, якого поселили в під'їзді мешканці будинку. Щоб визначити причину смерті, була проведена експертиза в Чернівецькій міській лікарні ветмедицини.

З'ясувалося, що тварину отруїли. Протягом наступних трьох тижнів неподалік загинули ще близько 30 собак. Серед них - двоє домашніх.

Жінка, у якої отруїли хаскі, була в жахливому стані, в істериці. Вона навіть не змогла ввести препарати. Також була отруєна і вівчарка. У місті кажуть, що все безпритульні пси були стерилізовані, з щепленнями, і навіть мали свої клички. 

Яд розкидає невідома жінка - стверджують люди. Відповідне відео з камер спостереження виклали в соцмережах.

На своїй сторінці в Facebook керівник ЖКГ міської ради Володимир Бешлей повідомив, що вже звернувся до правоохоронних органів, щоб притягнути винних до відповідальності. Міські чиновники запевняють - йде масове і цілеспрямоване отруєння тварин.

«Найстрашніше, що це відбувається на очах у дітей», - відзначає начальник виробничо-технічного відділу з благоустрою Департаменту ЖКГ Лариса Присяжнюк.

У поліції справа почали за статтею 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Винуватцю отруєння загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до трьох років. 

Читайте також:

У Луцьк бродячих собак звозять з усієї України (відео).


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП
В тему

Останні матеріали