Відео

У Харкові народний бунт через вартість проїзду в громадському транспорті (відео)

У Харкові народний бунт через вартість проїзду в громадському транспорті (відео)

У середу, 20 лютого, в Харкові, де вранці через скандал з тарифами спостерігався транспортний колапс, представники ГО «Харківський антикорупційний центр» намагалися пройти в метро за старим тарифом у 5 гривень.

Як повідомляють «Факти», на станцію метро «Університет» один з учасників акції, керівник організації Дмитро Булах, приніс із собою постанову Окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів у метрополітені.

Після суперечки з персоналом підземки представники «Харківського антикорупційного центру» залишили у чергової по станції по 5 гривень і пройшли поза турнікетами. До поїздів вони не пішли.

У зв’язку з невиконанням рішення суду про скасування підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті, прокуратура Харкова відкрила кримінальне провадження.

«Рішення суду має бути виконане. Від сьогодні тарифи повинні бути такими, як до підвищення цієї ціни. Однак рішення не виконано. Всі знають, що ціна залишилася така ж, підвищена. Це є складом злочину статті 382-ї. Ми за цією статтею і почали кримінальне провадження. Підозрюваними в цьому кримінальному провадженні можуть бути посадові особи Харківської міської ради», – повідомили в прокуратурі обласного центру.

Передісторія сьогоднішнього інциденту: 7 лютого в Харкові підвищили тарифи на проїзд у комунальному електротранспорті – метро, тролейбусах і трамваях. Ціна проїзду в метрополітені для містян зросла до 8 грн. Проїзд у трамваях і тролейбусах подорожчав до 6 грн. 19 лютого суд призупинив дію нових тарифів у наземному електротранспорті. Активісти раніше звернулися до суду з позовами про скасування підвищення вартості проїзду як у наземному електротранспорті, так і в метро. Крім того, вони вимагали призупинити дію тарифу на час розгляду спору по суті. Харківський окружний адміністративний суд підтримав цю пропозицію. Втім, місцеві перевізники ігнорують рішення судді і, схоже, не збираються знижувати розцінки до попереднього рівня. Коли ж городяни організовано відмовляються їхати за шість гривень, шофери громадського транспорту стають посеред дороги, спричиняючи дорожній колапс. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему