Відео

Священик розкритикував термін «перехід до ПЦУ» (відео)

Священик розкритикував термін «перехід до ПЦУ» (відео)

Ректор Відкритого православного університету святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко пояснив, чому не зовсім коректно говорити «перехід до Православної Церкви України» і запропонував альтернативу цьому медіа-кліше.

Про це повідомляє 5 канал.

«Сам термін «перехід» може заважати, тому що якщо ми говоримо про Єдину Церкву, то ці парафії долучаються до Єдності. І для громади, і для священика сам цей момент переходу – в ньому є щось таке неприроднє, ніби ти звідкись виходиш і кудись приходиш», – пояснює Георгій Коваленко.

Експерт із релігії пояснює: формально обставини склалися так, що, на жаль, запустити повноцінний процес єднання парафій не вдалося.

«Але та частина, яка відповіла на заклик Вселенського Православ'я – православним українцям об'єднатися – ці люди мають так само навіть вибудувати нові терміни. Бо якщо ми називаємо Собор 15 грудня об'єднавчим, то ті парафії, які долучаються до єдності з нами, вони долучаються до Єдності, а не переходять. Вони переходять від розбрату, від розділення, закритої спільноти до простору справжнього українського помісного Православ'я», – каже ректор Відкритого православного університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки парафій на Волині перейшли до ПЦУ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему