Відео

Куди зникли 3 вагони золота, яке німці вивезли з України (відео)

Куди зникли 3 вагони золота, яке німці вивезли з України (відео)

У роки Другої світової війни нацисти вивезли з України три вагони золота. Припускають, що воно може бути у затоплених субмаринах.

Про це повідомляють Факти ICTV.

Батискаф на глибині 50 метрів знаходить субмарину U-23 з так званого «втраченого флоту Гітлера».

Так прозвали тридцяту флотилію з трьох підводних човнів, які зникли 1944 року. Їх знайшов морський інженер та дайвер Сельчук Колай у берегів Туреччини.

Субмарини затопили під кінець війни. За офіційною версією, через наближення радянських військ до румунського порту Констанца, де вони на той час базувалися.

Таємно вивозили не лише нацистських бонз, а й награбоване ними майно. Аби безбідно жити в нових краях. А вивозити було що.

Узбережжя Данії, пролив Скагеррак. Працівники військово-морського музею Ютландія на глибині 123 м знаходять німецький підводний човен.

Втеча самого фюрера на такому човні маловірогідна. А от менш високе керівництво – цілком могло. Кандидатом на втечу цим човном був Еріх Кох, рейхскомісар України і гауляйтер Східної Пруссії.

Та чи насправді у затонулій субмарині є цінності, схоже, так і не вдасться дізнатись. Піднімати його не збираються. Посилаючись на солідну глибину. Таємницею залишається і доля трьох вагонів золота, вивезеного з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога доставка: замість купальника принесли злитки золота

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали