Відео

У Луцьк бродячих собак звозять з усієї України (відео)

У Луцьк бродячих собак звозять з усієї України (відео)

У містечку Славута на Хмельниччині зникли близько сотні тварин, вуличних і домашніх. 

Зоозахисники виявили пропажу аж у Луцьку, - йдеться у сюжеті ТСН.

Побитий, зляканий та ще й на повідку – таким 79- річна баба Люда знайшла свого пса Біма у Луцьку. Його та ще майже сотню собак забрали, буцімто на стерилізацію до Луцька.

Аби дізнатися де решта собак, зоозахисники зі Славути їдуть до Луцька.

Близько сотні собак привезли зі Славути організація «Порятунок чотирилапих».

«Ми приїхали першого разу і відловили там близько 300 тварин. Другого разу, коли ми їхали, то вже прилаштували тих попередніх», - розповіла директорка Богдана Новарчук.

Вона додає, що випадок із Бімом – винятковий. Він втік від нових господарів. У документах зазначено, що виловлених у Славуті псів назад у рідне місто за договором не повертають. Ціна питання – 600 гривень за собаку.

Однак це не перша така історія. Наприкінці 2018 року про масовий вивіз собак з Ірпіня Київської області на стерилізаціїю у Луцьк повідомляли столичні зоозахисники. Назад собаки не поверталися. 

Тим часом лучани б'ють тривогу через великі зграї бродячих собак в окремих районах міста. Ані петиції, ані окремі звернення громадян та повідомлення в соцмережах реальних результатів не дали.

Водночас ситуація щоразу погіршується, адже собаки загрожують життю та здоров'ю людяй. Для прикладу, поблизу школи № 21 у місті Луцьку щодня бродить зграя з п'яти нікому не відомих великих собак. Лучани намагаються їх оминати.

За словами жителів району, бродячих собак тут ніколи раніше не було, лише бігали деякі зрідка. Найбільше їх було поблизу риббази і всі їх знали та навіть підгодовлювали. Де взялися ці собаки та звідки, ніхто не знає.

Деталі – у сюжеті:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП
В тему

Останні матеріали