Відео

За «Ложись, Бандера!» доведеться відповідати (відео)

За «Ложись, Бандера!» доведеться відповідати (відео)

Реагуючи на крик правоохоронця «Ложись, Бандера!» багато українців розмістили  на своїх сторінках у Facebook написи: «Якщо Бандера ляже – Україна встане!».

Йдеться про вчорашній інцидент в Києві біля Подільського райвідділу.

Про це пише Капитал.

Так, при затриманні активістів один з правоохоронців крикнув «Ложись, Бандера».

За свого працівника довелося вибачатися на брифінгу керівнику поліції Києва Андрію Крищенку.

 «Я хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим», – зазначив Крищенко.

«Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності», – додав він.

Крищенко підкреслив, що можливе перевищення повноважень працівниками поліції в суботу розслідує Державне бюро розслідувань.

Щодо зафіксованого на відео чоловіки в цивільному одязі, який бив затриманого, що лежав на землі, керівник київської поліції зазначив: «У тому числі, ці заходи стали приводом для початку кримінального провадження ГБР ... Саме ця людина буде нести відповідальність, я так розумію» .

За словами керівника поліції Києва, поки що жоден з правоохоронців не відсторонений від виконання обов'язків на час службового розслідування.

«Службове розслідування почалося тільки сьогодні вранці. Якщо я буду вважати, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена», - сказав Крищенко.

Він також повідомив, що в разі якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за 365 статтею КПК (перевищення влади або службових повноважень). У той же час тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за ч.4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї).

Нагадаємо, що 9 лютого в Києві відбулися зіткнення між поліцією і членами С14, які на сторінці «Хто замовив Катю Гандзюк?» були названі учасниками відповідної акції.

Поліція почала за фактом подій три кримінальні провадження у ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.1 ст.341 (Захоплення державних будівель) та ч.4 ст.296 (хуліганство) КК.

У ГПУ заявили, що за фактом інциденту в ЕРДР внесено відомості про вчинення правоохоронцями кримінального злочину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, київ, Політика
В тему