Відео

На широких екранах стартував показ фільму «Крути 1918» (відео)

На широких екранах стартував показ фільму «Крути 1918» (відео)

Презентаційний показ фільму «Крути 1918» відбувся в харківському кінотеатрі «Планета кіно».

Екшн «Крути 1918» знято за реальною історією бою на залізничній станції Крути 100 років тому. Глядачі могли не тільки першими переглянути фільм, а й поспілкуватися з акторами, що зіграли головні ролі. Спеціальний гість показу – харківський актор Сергій Дзялик, який зіграв роль Михайла Грушевського, – повідомляє Урядовий кур’єр.

Стрічку знімали з вересня 2017-го по січень 2018 року. Символічно, що в перший знімальний день робота над картиною про незалежність нашої країни тривала в резиденції президента-втікача Януковича в Межигір’ї, де знімали Францію і ставку генерала Фоша. Основні зйомки вели на вулицях Києва, в Косому капонірі — київській фортеці. Станцію Крути знімали на Черкащині в селі Сигнаївка.

На самій станції Крути на Чернігівщині нині меморіал героям-крутянам. А в Сигнаївці залізнична станція, будівля вокзалу, зведена наприкінці ХІХ століття, дуже нагадують архітектуру тогочасної станції Крути. До речі, місцеві жителі теж взяли участь у зйомках масових сцен.

Бій знімали під Києвом біля села Підгірці. У цих зйомках взяло участь 150 військовослужбовців Президентської бригади Нацгвардії України. Усі вони вперше були на знімальному майданчику в ролі акторів. Саме завдяки нацгвардійцям українські військові початку ХХ сторіччя у фільмі майже нічим не відрізняються від сучасних вояків — такий самий вишкіл, навички, вміння поводитися зі зброєю.

Залучали до роботи над стрічкою реконструкторів із Києва та Вінниці. Завдяки їм сцени мають достовірніший вигляд, оскільки вони знайомі з історичним матеріалом, знаються на речах і побуті минулих часів.

Під час зйомок було використано близько 2 тисяч одиниць зброї початку XX століття, 2 тисячі холостих набоїв. Майже вся зброя, зокрема й унікальні зразки — з колекції сотника 19-ї сотні Самооборони Майдану бійця 2-ї афганської роти 24 ОШБ «Айдар» Володимира Правосудова — «Штурма».

На станції Крути знімали сучасні кадри за участю пластунів.

Музику до фільму написав італійський композитор Mарко Моріні. А пісні у картині виконали Христина Соловій та гурт «Гайдамаки».

Читайте також:

Українські фільми, які повинен подивитися кожний патріот (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали