Відео

Може впасти на голову: у центрі Луцька обсипається фасад будинку (відео)

Може впасти на голову: у центрі Луцька обсипається фасад будинку (відео)

У будинку на розі вулиць Романюка і Хмельницького в Луцьку – аварійна ситуація.

Із будинку на вулиці Романюка, 1 сиплеться та падає на пішохідну зону плитка на вулиці Богдана Хмельницького, – розповіла Суспільному лучанка Тетяна Пивовар. Хто відповідає за благоустрій і ремонт цієї території та як вирішуватимуть проблему – з’ясовували кореспонденти, – повідомляє UA: Волинь.

Будинок з аварійним фасадом розташований на розі вулиць Романюка та Богдана Хмельницького.  На відео видно,  що плитка відколюється з другого поверху приміщення, падає на пішохідну зону. В аварійному стані ринва, частини якої відкріпилися від краю даху та коливаються. Поряд живе лучанка Тетяна Пивовар, жінка каже: ходить цією дорогою щодня.

Тетяна Пивовар, лучанка: «Я не бачила, як впало тільки, як лежало. Страшно, що відвалюється. Он, ремонт зробили, а тут – ні. Я тут неподалік живу. Цій плитці вже 48 років».

Комунальники міста на ситуацію відреагували так.

Юрій Крась, директор Департаменту ЖКГ Луцької міськради: «Будинок є в приватній власності, до комунальної не належить і власники повинні його утримувати в належному технічному стані».

У муніципальній варті заступник директора відомства розповів, що скарг на небезпечну ділянку тротуару не надходило. Працівники разом зі знімальною групою вирушили обстежити місце.

Огородивши територію попереджувальною стрічкою, заступник директора муніципальної варти Луцька Роман Кулик розповів, як діятимуть далі.

Роман Кулик, заступник директора муніципальної варти Луцька: «Там обсипається фасад, і є небезпека, відповідно, ми встановлюватимемо власника чи балансоутримувача приміщення, щоб зобов’язати його усунути порушення, аби воно не обсипалося, якщо власник не захоче, то ми його заставимо».

Читайте також:

У Львові обвалився фасад будинку на голову перехожого

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали