Відео

У США з’явився перший алігатор-антидепресант (відео)

У США з’явився перший алігатор-антидепресант (відео)

В американському штаті Пенсильванія з‘явилася перша в історії США рептилія, у якої є офіційний сертифікат «тварини, що емоційно підтримує власника».

Такі зазвичай видають собакам чи котам, іноді - домашнім птахам. Але для колишнього морського піхотинця саме десятикілограмовий алігатор став найкращим другом, йдеться у сюжеті ТСН.

Алігатору Воллі три роки. Ще не так давно він жив у крихітному акваріумі, але зараз це домашній алігатор, який буквально врятував хазяїну життя.

«Я втратив трьох друзів, з якими товаришував усе життя, і мене поглинула депресія. Лікар виписала мені пігулки», - ділиться власник рептилії Джої Хенні.

Але пити їх Джої відмовився: не сподобався ефект від першої. Воллі врятували ще крихітного - знайшли на вулиці. Вдома він поводиться як кошеня, від зайвої уваги ховається в подушки. Виявилося, що розуміє алігатор не лише прості команди, а і емоції.

«Одного дня мені було кепсько, я лежав. І він прийшов і отак ліг зі мною голова до голови», - пригадує Джої.

Заводити алігаторів як домашніх тварин Джої не радить нікому. Але сам він знається на цих рептиліях, рятує їх і підрощує, аби віддавати потім в національні парки. Воллі зміг те, чого не вдалося лікарю.

«В один день просто зрозумів: депресії більше немає. Воллі вивів мене з неї - крок за кроком», - впевнений Хенні.

У Воллі чимало людських звичок, він спить з хазяїном на дивані, любить дивитися телевізор і їсти курятинку. Його і молодшого вихованця Скреппі власник годує спеціальними щипцями. Його алігатори може і добрі, але пальців, коли вони їдять, підставляти не варто. Ці рептилії живуть майже як люди - по 50-60 років.

«Я зареєстрував Воллі як тварину, яка емоційно мене підтримує», - хвалиться господар.

Дорослі алігатори сягають чотирьох метрів завдовжки, тож уже влітку до дому, де живе Джої, він зробить спеціальну «алігаторську» кімнату.

Вже кілька місяців Джої вивозить Воллі в місто до будинку для літніх людей. Каже, бабусі і дідусі, вперше в житті познайомившись із алігатором, почуваються набагато краще. На дотик він наче шкіряний, і теплий, і місцями м’якенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алігатори вмерзли в лід у Північній Кароліні (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки, суспільство
В тему

Останні матеріали