Відео

Святослав Вакарчук розповів, чи підтримає когось із кандидатів у президенти (відео)

Святослав Вакарчук розповів, чи підтримає когось із кандидатів у президенти (відео)

Святослав Вакарчук не підтримуватиме жодного кандидата у президенти 2019 року. Співак послався на те, що це не питання власних інтересів – на кону доля держави.

Про він розповів в ефірі інтелектуально-політичного ток-шоу «Гра у класику» із Сергієм Рахманіним, – повідомляє ZIK.

Вакарчук підкреслив, що коли йде мова про велику мету, про справжні зміни, багато речей, що призводять до цих змін, цілком можливі.

«Але я виключаю сам факт того, що через якісь політичні «ласощі», через персональні амбіції чи дивіденди, я міг би навіть починати розмову про підтримку чи ні (когось з кандидатів у президенти – ZIK). Це не питання власних інтересів, не питання, що буде з тобою, чи кому ти допоможеш. На кону значно більше – доля держави», – наголосив співак.

Крім того він застеріг журналістів, політиків та виборців від легких схем та простих рішень. Мовляв, вибори президента – це дуже серйозна та відповідальна справа.

«До речі, на мою думку, вибори парламенту потрібно розглядати в комплексі. Я не думаю, що вибори президента сьогодні в Україні можна розглядати окремо від виборів парламенту. Ти ж не можеш на шаховій дошці розставити окремо чорні квадрати, а окремо білі. Уявіть, що одні – це наслідок президентських виборів, а інші – парламентських», – розповідає Святослав Вакарчук.

З його слів, наслідки цих рішень взаємодіючі. Тому, пояснює громадський діяч, сьогодні важливо дати можливість виборцю зробити усвідомлений вибір, а потім його захистити.

«Я маю на увазі не тільки на виборчих дільницях та при перерахунку голосів, а захистити політично. Від цього теж багато залежить. Не тільки нові люди в політиці визначатимуть долю держави, але й можливість виборця впливати на політику, політиків та їх підзвітність людям», – пояснив співак.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук офіційно заявив, що не балотуватиметься на посаду президента України у 2019 році.

Читайте також:

Святослав Вакарчук новою піснею заявив про бажання йти на президентські вибори (відео)

«Дивитися на всі ці особи на білбордах Києва нестерпно», – Вакарчук про український політикум

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, Таблоїд
В тему