Відео

У США алігатори вмерзли в кригу через сильні морози (відео)

У США алігатори вмерзли в кригу через сильні морози (відео)

У заповідній зоні США «Болотяний парк річки Шарлотт» 18 рептилій вмерзли в лід, таким чином поринувши в брумацію – стан спокою.

В американському штаті Північна Кароліна на території національного парку «Болотяний парк річки Шаллотт» вісімнадцять міссісіпських алігаторів умерзли в кригу, пише «Телеграф».

Відео привернуло увагу тисяч любителів природи. Співробітники національного парку заспокоїли людей, які переглянули ролик, і завірили, що непокоїтися про життя і навіть стан здоров’я рептилій не потрібно.

Таким чином, за словами фахівців, алігатори занурилися в так звану брумацію – стан спокою у рептилій, при якому знижується температура тіла і сповільнюється швидкість обміну речовин.

Читайте також: 

Минулого року, коли на східному узбережжі США температура повітря впала до 30 градусів морозу, алігатори із Shallotte River Swamp Park уперше упали в підлідну сплячку.

Повідомляється, що алігатори відчули наближення холодів і завбачливо залишили на поверхні річки тільки носи. У такому положенні вони і вмерзли в лід.

Менеджер парку Джордж Говард стверджує, що алігатори подбали про майбутнє, раз випхали ніздрі назовні. В такому стані плазуни заглиблюються в подобу сплячки, знижуючи температуру тіла і сповільнюючи метаболізм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки, суспільство
В тему