Відео

«Як попаде в око, ніс чи у вухо, це може бути смерть на місці»: біля дитсадків Луцька знайшли небезпечну рослину-екзота (відео)

«Як попаде в око, ніс чи у вухо, це може бути смерть на місці»: біля дитсадків Луцька знайшли небезпечну рослину-екзота (відео)

На подвір’ях низки дитячих садочків в обласному центрі Волині виявили небезпечну декоративну рослину – юку, тож тепер адміністрації дошкільних закладів доведеться вирішувати: гостролистий екзот – втіха для очей чи загроза життям?

На території чотирьох дитячих садочків Луцька небайдужий волинянин Олександр Кушнірук виявив кілька кущів юки. Про це йшлося у сюжеті «12 каналу».

Він вважає, що ці вічнозелені рослини небезпечні для здоров’я і навіть життя дошкільнят і працівників ДНЗ, адже гострі листки заморської рослини на морозі замерзають, перетворюючись на подобу гострих кілків.

Пильний громадянин застерігає: ці рослини небезпечні, адже в зимовий період (та й не тільки) можуть поранити людину своїм гострим листям.

«Зараз вона виглядає трошки не так, того що зараз плюс два-три градуси,а при морозі вони стають надзвичайно небезпечними. Вони стають гострі, як голка, прямі, як стріла, і затвердівають», – каже чоловік.

Тому ці кущі не варто садити поблизу дитячих садків. «При падінні ці листки можуть проколоти, якщо попаде в око, в ніс чи у вухо, це може бути смерть на місці».

Лучанин повідомив про небезпеку виявленої рослини директорам ДНЗ. Очільниця садочка № 6 «Журавлик» наказала зрізати кущі небезпечного екзота того самого дня, коли дізналася про загрозу, яку юка становить. А ос завідувачка сьомого садочка «Лелітка» відмовилася нищити рослину, мотивуючи тим, що керується санітарним регламентом, а цей документ юку не забороняє.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему