Відео

Українські фільми, які повинен подивитися кожний патріот (відео)

Українські фільми, які повинен подивитися кожний патріот (відео)

Нарешті українське кіно виходить з тіні російських та голлівудських проектів та починає боротьбу за свого глядача. За останні декілька років вітчизняна скарбничка кінематографу значно поповнилася вдалими картинами. Провідною темою для наших режисерів стала багата, але сумна історія України.

Ми пропонуємо ознайомитися з дев’ятьма якісними фільмами, які по-новому відкриють для вас події гіркого минулого та сьогодення.

Червоний (2017)

1947 рік. ГУЛАГ. Воїн УПА Данило Червоний потрапляє у виправно-трудовий табір. Серед його провин: участь в бойовій організації Українських Націоналістів, теракти, дві втечі з в’язниці та головне – безмежна любов до Батьківщини.

Керівництво ГУЛАГу приймає рішення: ліквідувати особливо небезпечного націоналіста Данилу Червоного.

Проте стіни табору не здатні полонити дух українського воїна. Доля Червоного бути вільним, а отримає герой свободу піднявши перше в історії повстання у таборі.

Цікаво: «Червоний» – винятковий український фільм, адже до нього вже розпочали знімати приквел «Червоний. Без лінії фронту». Картина розповість про 10 років життя Данила до табору. Попередньо прем’єра запланована на 2019 рік.

Дивіться фільм «Червоний» повністю

Кіборги. Герої не вмирають (2017)

2014 рік. Війна за Україну в розпалі. Наші вояки героїчно відстоюють Донецький аеропорт. На допомогу приходить група солдат, серед яких як добровольці, так і призовники. Разом з ними до оборони приступає і молодик з позивним «Мажор». Він музикант з заможної сім’ї, який шукає себе на цій війні.

Вже дорогою до аеропорту група потрапляє під ворожий обстріл. Однак це лише перша з битв, які доведеться пройти «Мажору»…

Цікаво: Фільм «Кіборги. Герої не вмирають» перевернув розуміння про українське кіно. На цю картину було виділено близько 1,8 млн доларів (а це найдорожчий проект за всю історію існування вітчизняного кінематографа). Ще один рекорд фільм «Кіборги» поставив у касових зборах: за 8 тижнів понад 22,2 млн гривень.

Трейлер фільму «Кіборги. Герої не вмирають»

Крути 1918 (2019)

Січень 1918 року став кривавою сторінкою в історії України. Біля залізничної станції Крути 4-тисячному підрозділу російської Червоної гвардії протистояли близько чотирьохсот студентів.

Серед тих, хто насмілиться ціною власного життя оберігати Україну буде Андрій Савицький. Проте це згодом…

А зараз хлопець думає лише про красуню Софію та переконаний, що війна не для нього.

Цікаво: Історичний український фільм «Крути 1918» вражає не лише сюжетом, а і масштабністю: для зйомок було задіяні близько 1000 акторів та 2000 одиниць зброї. Бюджеті картини 52 млн грн.. У фільмі, окрім молодих та маловідомих акторів, знялися Остап та Дмитро Ступки.

Трейлер фільму «Крути 1918»

Захар Беркут (2019)

1241 рік. Монгольська одра йде Україною, винищуючи все на своєму шляху. Зупинившись на ніч під Карпатськими горами, на ординців нагадає групка озброєних селян на чолі з Захаром Беркутом. Вони звільняють полонених чим неабияк розлючують монголів.

Однак, це лише перший етап боротьби Захара Беркута проти свавілля ворогів.

Цікаво: Все частіше за українські фільми беруться закордонні фахівці. Зокрема, екранізували історію Захара Беркута режисери Джефф Райс та Раджа Коллінз. Головного героя зіграв американець Роберт Патрік, відомий вітчизняній публіці за роллю робота Т-1000 у картині «Термінатор 2: Судний день». Мова оригіналу – англійська, але для нашої аудиторії фільм продублювали українською.

Трейлер фільму «Захар Беркут»

Донбасс (2018)

Мабуть, найбільш неоднозначний український фільм, який варто подивитись. Це 13 історій з’єднаних у одну загальну лінію. Натхнення режисер Сергій Лозница черпав з роликів, які жителі окупованих територій сходу України самі викладали в YouTube. Фільм знятий в жанрі трагікомедії і насміхається над реаліями «русского мира».

Цікаво: Фільм «Донбасс» висунули на номінацію премії «Оскар» в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». Однак це українське кіно не увійшло до дев'яти фільмів, які продовжили «оскарівські» змагання у цій номінації.

Трейлер фільму «Донбасс»

Поводир (2014)

30 роки ХХ століття. Американського інженера Майкла Шемрока з сином Пітером тепло приймають у Харкові. Завдання іноземця – налагодити виробництво тракторів у Радянському Союзі.

За особливі заслуги Майклу дарують подорож до Москви. Та просто у потягу чоловіка вбивають. І тепер за Пітером, єдиним свідком смерті батька, ганяються головорізи. Від вірної смерті хлопчика рятує сліпий кобзар Іван.

Віднині долі цих двох самотніх душ пов’язані.

Цікаво: Патріотичний український фільм «Поводир» варто подивитися вже тому що у одній з головних ролей знялася зірка Євробачення Джамала.

Дивіться фільм «Поводир» повністю

ТойХтоПройшовКрізьВогонь (2012)

Мабуть, Івану Додоку з дитинства судилася тяжка доля. Він вивчився на льотчика саме тоді коли почалася Велика Вітчизняна війна; знайшов собі наречену, але з коханою його розділив недруг. Потім герой потрапив у полон нацистів, а згодом і в радянський табір. І лише в далекій Канаді, в загубленому індійському племені, він знайде спокій…

Цікаво: Зазвичай українські фільми знімають на вітчизняних студіях. Проте окремі сцени цієї стрічки було записані в горах на кордоні Аргентини та Чилі.

Трейлер фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

Незламна (2015)

Людмила – звичайна дівчина. Святкуючи з друзями вступ до університету замість кіно, вона вирішила піти до тиру. І там, на диво самій собі, Люда показала дивовижний талант у стрільбі.

А такий воїн дуже цінний на війні, яка накрила Радянський Союз…

Чи не зламає жорстока війна цю ніжну дівчину?

Цікаво: Український фільм «Незламна» розповідає про реальну історичну постать Людмилу Павличенко, яка народилася у Білій Церкві. Жінка ліквідувала більше трьохсот ворогів. До сьогодні Павличенко вважають найуспішнішою жінкою-снайпером в історії.

Дивіться фільм «Незламна» повністю

Іван Сила (2013)

Івана Фірцака був звичайним українським хлопчиком, хіба дещо міцнішим від однолітків. Вирісши він покинув батьківський дім та подався до міста шукати кращої долі. В перший же вечір Іван повалив у бою циркового велетня. І ось, простий, сільський хлопчина починає свій шлях до найсильнішої людини на землі.

Чи не зламають богатиря слава, гроші та вороги?

Цікаво: «Іван Сила» – хороший український фільм, який варто подивитись з дітьми, адже він націлений не лише на дорослу, а і на підліткову аудиторію. Так, картина здобула премію Лесі Українки у номінації «Найкращий фільм для дітей та юнацтва».

Трейлер фільму «Іван Сила»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-6 фільмів, які має подивитися кожна жінка для підвищення самооцінки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, Україна, Таблоїд
В тему