Відео

Двох мігрантів зашили в матраци, щоб переправити в Європу (відео)

Двох мігрантів зашили в матраци, щоб переправити в Європу (відео)

Оригінальний спосіб сховати «живу контрабанду» вигадали африканські перевізники, які допомагають нелегальним мігрантам потрапити у країни Євросоюзу.

Двох чоловіків заарештували на південь від Сахари, це сталося в результаті огляду на контрольно-пропускному пункті в місті Мелільї (Іспанія) автомобіля, що перевозив на даху два матраци.

Іспанські ЗМІ повідомляють, що такий метод для незаконного ввезення мігрантів використовувався вперше, при цьому варто побоюватися, що злочинні угруповання і надалі вдаватимуться до такого варіанту транспортування «живої контрабанди».

мігранти

На відео можна побачити, як люди в формі за допомогою ножа, знявши підстилки для лежання з даху машини, розрізають спочатку поліетиленову плівку, якою ті обтягнуті, а потім розпорюють і самі матраци, звідки з’являється двоє темношкірих чоловіків. Ці кадри були опубліковані в Twitter іспанського сенатора Джона Інарріту (Jon Inarritu).

Баскський сенатор супроводив відеозапис таким текстом: «Поки немає безпечних способів запиту притулку, схожі ситуації надалі відбуватимуться на південному кордоні Європи».

мігранти африканці

Незважаючи на те, що чоловіків перевозили в матрацах, з їхнім здоров’ям усе було гаразд і вони не потребували медичної допомоги.

Також повідомляється, що водія транспортного засобу, який використовувався для перевезення матраців із людьми, затримати не вдалося, бо він встиг утекти в Марокко.

Зараз Іспанія є однією з головних точок проникнення для мігрантів та шукачів притулку в Європі, оскільки інші країни ЄС значно посилили контроль на своїх кордонах. Мелілья, разом з іншим іспанським анклавом Сеутою, мають єдині сухопутні кордони Європейського Союзу з Африкою. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему