Відео

Неочікувано: Леонід Кравчук в ефірі російської передачі поставив пропагандистів на місце (відео)

Неочікувано: Леонід Кравчук в ефірі російської передачі поставив пропагандистів на місце (відео)

Перший президент України Леонід Кравчук здивував співвітчизників, раптово вигулькнувши в ефірі пропагандистського російського телеканалу. Леонід Макарович шляхом телемосту з’явився у прямій трансляції однієї з найбільш гидких і всуціль пропагандистських передач на телеканалі «Россия 1». Кравчук засвітився у випуску «60 минут» за 17 грудня із незмінними ведучими – скандальними Ольгою Скабєєвою і Олегом Поповим. Російські телевізійники якимось чином «вийшли» на Кравчука, і той погодився дати їм коментар щодо недавніх слів Порошенка про те, що він ініціює перевірку працівників українських силових служб на предмет наявності у тих родичів у Російській Федерації.

Утім, кремлівські рупори почули від видатного українця не те, чого очікували. У своїй передачі подружжя Скабєєвої і Попова намагалося подати слова Порошенка як початок переслідування в Україні людей із родичами в Росії. А також у російських пропагандистів «пригоряє» з того приводу, що США постачають Україні зброю і до Києва з візитом навідався Волкер.

«Напевно, ви правильно сказали, що я точно знаю, які повноваження президента. Але я ще одну обставину знаю: жодні слова президента не є законом. Президент може мати власну точку зору. І Порошенко, і Путін. Є одне, що вимагається виконувати неухильно: Конституція, закони, укази і розпорядження президента. Все решта – це особиста точка зору президента. …По-перше, наскільки я чув президента, він заявив, коли говорив про Гандзюк та інших загиблих активістів громадських в Україні, він казав, що необхідно вивчати всіх, хто в Україні йде шляхом нагнітання ситуації, займається вбивством та іншими порушеннями законодавства, поводить себе не в рамках цивілізаційного підходу до норм і законів, які діють в Україні», – дипломатично відповів політичний діяч кремлівським журналістам, які намагалися розкрутити висмоктану з пальця тему «етнічних чисток росіян» в Україні. Щоби згодувати росіянам із голубих екранів чергову «страшилку» про Україну.

Далі кремлівські маріонетки переключилися на іншу багатообіцяльну тему – заяву американського дипломата Курта Волкера про те, що США скеровують до України чергову партію зброї. «Нормально все, що відбувається?» – глузливим тоном спитала Скабєєва, натякаючи, що Штати впливають на процеси в Україні.

«Те, що ми купуємо американську зброю, чи як? Те, що йде зброя із Америки і ми купуємо, то ми маємо право купувати зброю в будь-якій країні. Я не бачу прямого зв’язку купівлі зброї із впливом і підпорядкуванням тій чи іншій країні. Є ринок. Скажімо, Володимир Володимирович Путін сказав, що танки можна купити в Росії в магазині. Ці танки, куплені в Росії в магазині, перебувають на території України. Я ж не звинувачую Путіна: продаються в універмазі, значить, купимо в універмазі», – парирував перший президент.

А далі прямим текстом заявив, що в Україні на сході присутні російські війська: «Якби ми з вами домовилися і Росія дала Україні можливість самим вирішувати питання в Україні, я би був за те, щоби ми домовилися з Росією. Нам не треба інших домовленостей. Але на жаль, сьогодні війська російські в Україні, українських військ на території Росії нема, зброї української на території Росії нема. Є війна. Давайте подумаємо, як закінчити війну. Знаєте, як радили древні греки: «Розумні люди думають вперед, дурні – назад». Давайте думати вперед. Як нам закінчити війну! Як жити в мирі, бо вмирають не тільки українці…» – завершив телеміст перший глава України.

Відзначимо, українці, дізнавшись про появу першого глави держави на РашаТБ, відреагували неоднозначно. Тим паче, що в розмові зі кремлівськими псевдожурналістами Леонід Макарович дозволив собі назвати тих «хорошими людьми» і зазначити, що він «залюбки» дивиться їхню передачу. Частина співвітчизників вважає, що, будучи громадянином вільної демократичної країни, Кравчук мав право висловити власну думку на російському каналі, дехто ж  переконаний, що вже сама поява персони настільки високого рангу, як перший президент України, в ефірі такої низькопробної передачі на телебаченні агресора дискредитує екс-гаранта. Мовляв, опустився до того, щоб щось там обговорювати з рашистськими пропагандонами у програмі, де на українців не припиняючи ллють помиї.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Політика
В тему