Відео

На Волині батьки повстали проти директриси-хамки: не пускають дітей у школу (відео)

На Волині батьки повстали проти директриси-хамки: не пускають дітей у школу (відео)

Озерянська школа знеславилася, потрапивши на центральне телебачення.

В селі Озеро Ківерцівського району Волині протистояння батьків із директоркою школи досягло апогею: озеряни відмовилися пускати дітей до навчального закладу. Із 130 учнів зараз заняття відвідує 20, ішлося в сюжеті ТСН. За словами батьків, директриса принижує їхніх дітей. «А ще своїх підлеглих», – додають учителі, які вже теж не в силі терпіти ставлення начальниці-тиранки.

Замість уроку музики у сьомому класі – тиша: жоден учень на заняття не прийшов. Через стінку, в сусідній класній кімнаті, четверо із 14 шестикласників розбираються із дробами. І такими порожніми класи в цій школі є більш як тиждень. Зі 130 школярів заняття відвідує від сили 15%. Юних озерян на уроки не пускають батьки: кажуть, директор освітнього закладу знущається з їхніх синів і доньок.

«Вона у моєї дитини вирвала порцію із картоплею і сказала, що Ладанці із цього дня харчуватися не будуть», – розказує Юлія Ладанець, мама учениці.

Мати іншої дівчинки Наталія Бондар розповідає і собі: «Принижувала мою дитину, Софія прийшла додому злякана, в неї були проблеми зі здоров’ям».

На бік батьків стали і вчителі. Педагоги одностайно стверджують: директриса цькує не лише дітей, а і своїх підлеглих. «Ми відчуваємо помсту, каже завуч Неля Квач. – Помсту за кожного, хто проти неї десь виступив».

Причому така диктатура в цій школі продовжується всі 14 років директорства жінки. Раніше педагоги боялися, що колишня шефиня зіпсує їм кар’єру, тож звільнялися мовчки. Тепер, коли повстали батьки, освітяни теж готові боротися за те, щоб їм призначили іншого керівника.

Тетяна Бондарчук, учитель молодших класів, категорична: «Якщо не змінять, я залишу школу. Тому що я знаю, я розумію, що буде далі».

Самої директорки на момент приїзду телевізійників на місці не виявилося: вона нібито на курсах, підвищує кваліфікацію. Слухавку теж не бере. Її чоловік, котрий є депутатом райради, пояснює: дружину цькують.

«Причини для звільнення знайти не можуть. Травлять, просто травлять – буває таке. Закон толпи», – упевнений чоловік.

Звільнення директорки, яка влаштувала дітям і вчителям моральний пресинг, колеги її благовірного мали розглянути ще минулого тижня на позачерговій сесії районної ради. Але його перенесли…

В райвно кажуть: звільнити директорку можуть тільки рішенням райради, у них таких повноважень немає. Тож просять директрису піти самій: «Прийміть нормальне виважене рішення, – з екранів телевізорів звернувся до неї Микола Грибук, керівник Ківерцівського районного відділу освіти. – Напишіть заяву за згодою сторін. І не мучте ні батьків, ні дітей».

Тим часом озеряни налаштовані рішуче: поки директорка не піде, дітей до школи не пускатимуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему