Відео

Палять шини та вимагають тепла: чому терпіння українців лопнуло (відео)

Палять шини та вимагають тепла: чому терпіння українців лопнуло (відео)

Жителі Кривого Рогу сьгодні, 12 листопада, вийшли на акцію протесту під будівлю "Криворіжгазу". Люди палять шини та вимагають включити їм опалення. 

Перед будівлею підприємства зібралися розлючені городяни, в будинках у яких вже кілька днів холодні батареї. 

Незважаючи на вимоги людей, ніхто з керівництва «Криворіжгазу» до них так і не вийшов. Чергова повідомила активістам, що сьогодні понеділок і «нікого з начальства немає».

В результаті без опалення залишилися сотні тисяч жителів Кривого Рогу. Станом на 12 листопада вже два дні не працюють 78 шкіл і 75 дитячих садків міста. 

Також через напади на співробітників та пошкоджень машин була змушена призупинити роботу аварійно-диспетчерська служба міста.

Палять шини під Криворіжгазом

У прес-службі «Нафтогазу» підтвердили, що не подають газ на одне з двох теплопостачальних підприємств Кривого Рогу в зв'язку з заборгованістю в понад 1 мільярд гривень і небажанням сплачувати борг.

Терпіння українців лопнуло, цю хвилю вже не зупинити: у містах вводять режим НС.

У Кривому Розі місцеві жителі запалили шини під управлінням "Криворіжгазу"

Ситуацію з газовим бунтом у Кривому Розі можна вважати початком народних протестів проти високих цін на газ. Про це заявив журналіст Олександр Дубінський на своїй сторінці у Фейсбук.

«Скорочення субсидій, на які в 2019 році в бюджеті закладено 55 млрд гривень при мінімальній потребі в 90 млрд. 

Масові відмови в наданні субсидій та все сильніші неплатежі - будуть приводити до спалахів протестів по всіх містах країни», - написав він.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему

Останні матеріали